У Житомирі Геннадій Зубко відкрив Хореографічну Асамблею ім. Н. Скорульської.

У Житомирі Геннадій Зубко відкрив Хореографічну Асамблею ім. Н. Скорульської.

07.11.17 09:49 0 609
Віце-прем`єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко урочисто відкрив Міжнародну Хореографічну Асамблею імені Наталії Скорульської.

Відкриття асамблеї відбулось 4 листопада, у Житомирській обласній філармонії ім. С. Ріхтера.

— Вітаючи учасників конкурсу та глядачів, Геннадій Зубко зазначив: «Коли діти та молодь засвоюють цінності через мистецтво, через танок і балет, а потім несуть їх в навколишній світ, розумієш, що Україна просто приречена на прекрасне майбутнє! Ще один доказ цього - Міжнародна хореографічна асамблея імені Наталії Скорульської, яка вкотре проходить в Житомирі. Це потужна арт-платформа для розвитку і промоції українського мистецтва, в якому, я переконаний Україна може тримати лідерство». —

Віце-прем`єр-міністр подякував організатору асамблеї Інні Бурдейні за велику роботу та справжнє свято для громади Житомира.

Участь у заході взяли голова Житомирської ОДА Ігор Гундич та міський голова Сергій Сухомлин.

Протягом 5-6 листопада близько 500 танцюристів з 5 країн світу – Грузії, Болгарії, Республіки Білорусь, Польщі та України – змагатимуться за перемогу у номінаціях конкурсу.

Голова журі – прима-балерина Національної Опери України, Заслужена артистка України, Лауреат міжнародних конкурсів Катерина Кухар, яка виступатиме разом з артистом Національної Опери України Олександром Стояновим. Гостею Асамблеї стала Заслужена артистка України Тісато Ісікава – суперфіналістка телепроекту «Танцюють всі – 4».

Співорганізатором конкурсу є Житомирська облдержадміністрація. Адже Асамблея ввійшла до переможців інститутів громадянського суспільства та отримала грант у розмірі 80 тис. грн на реалізацію проекту. Загальний фонд конкурсу – більше 400 тис. грн.

У відкритті Міжнародного Конкурсу хореографічного мистецтва ім. Н. Скорульської візьме участь Міністр культури Україги Євген Нищук. Конкурс розпочнеться об 11 год. 5 листопада у Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі ім. І. Кочерги.

Гала-концерт Асамблеї відбудеться 6 листопада у театрі імені І. Кочерги.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі з нагоди ...
Наступна новина: Вадим Боярський: Допомогу ...

КОМЕНТАРІ