В Житомирській області огляд можливостей для громадськості та журналістів. ГРАНТИ,ТРЕНІНГИ,КОНКУРСИ

В Житомирській області огляд можливостей для громадськості та журналістів. ГРАНТИ,ТРЕНІНГИ,КОНКУРСИ

07.11.17 08:55 0 637
Запрошуємо до активності представників громадськості та ЗМІ. До вашої уваги пропонуємо тижневий огляд актуальних семінарів, тренінгів, програм, грантів та конкурсів. Конкурс короткометрівок на кінофестивалі “БРУКІВКА” в м. Кам'янець-Подідльський

Фестиваль «БРУКІВКА» — перший Кам'янець-Подільський фестиваль незалежного українського молодіжного кіно, який створений для підтримки та розвитку молодих режисерів.

Зніми художній фільм від 3 до 20 хвилин в таких жанрах, як комедія, драма, мелодрама, бойовик, фантастика, фентезі, детектив, біографічна стрічка відомого кам'янчанина, жахи та історичний фільм. Кращі роботи будуть відзначені 18 листопада професійним журі, яке буде складатись із запрошених діячів українського кіно. Кращі учасники отримають цінні призи та переможець – головний приз у розмірі 5000 гривень.

Кінцевий термін подачі заявок: 10 листопада 2017 року.

Вік учасників: від 13 до 30 років.

Реєстрація робіт за посиланням: https://brukivkafest.com/festival

Знімати можна як і на професійну техніку, так і на фотоапарат, екшн-камера та стільниковий телефон.

Також є спеціальна номінація – конкурс на кращий сценарій, який буде екранізовано спільно з командою фестивалю “БРУКІВКА” в 2018 році.

Сам фестиваль відбудеться з 18 по 19 листопада в готельному комплексі “7 ДНІВ”. В програмі фестивалю “БРУКІВКА” будуть покази сучасно українського кіно, майстеркласи від відомих режисерів та діячів в сфері кіновиробництва.

Не прогав перший Кам'янець-Подільський фестиваль незалежного молодіжного кіно «БРУКІВКА»! Бери камеру, друзів і бігом творити історію! Social Project Awards — перший український Оскар соціальних проектів!

Час заявити про себе і свій проект. Час продемонструвати свої результати всій Україні. Час розповісти всім про героїв нашого часу!

Журнал PROactive за підтримки посольства Фінляндії в Україні оголошує конкурс соціальних проектів — Social Project Awards — перший український Оскар в сфері соціально-проектної діяльності.

SPA — це можливість:

- розповісти про свій проект;

- дізнатися про інші проекти;

- поборотися за 1 місце у своїй категорії та за інші приємні призи.

Подати заявку на конкурс: goo.gl/PfdypQ

Набір проходить з 19 вересня по 8 листопада. Церемонія нагородження відбудеться 9 грудня в Одесі! Програма стажування в Апараті ВРУ в 2018 році

Оголошено конкурсний відбір на участь у Програмі стажування в Апараті Верховної Ради України в 2018 році. Дедлайн - 26 листопада 2017 р.

Відбір та участь у Програмі здійснюються відповідно до Положення про Програму стажування в Апараті Верховної Ради України, затвердженого розпорядженням Першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України від 31 грудня 2015 року № 10138 (із змінами та доповненнями, внесеними згідно з розпорядженнями від 08 листопада 2016 року №3370-к та від 30 жовтня 2017 року №1678-к).

Умови проведення конкурсу

1. Конкурсний відбір для участі в Програмі здійснюється у 2 тури:

Перший тур – конкурс аплікаційних форм до 26 листопада 2017 року.

Другий тур – індивідуальна співбесіда відібраних у першому турі конкурсантів з Комісією з питань стажування в Апараті Верховної Ради України (грудень 2017 року).

Рішення Комісії з питань стажування в Апараті Верховної Ради України остаточне, пояснення рішень не надаються. Скарги та апеляції щодо результатів конкурсного відбору не приймаються та не розглядаються.

2. Подання анкет та інших документів здійснюється в електронному вигляді за встановленою формою (аплікаційна форма тут) до 26-го листопада 2017 року (до 23:59).

Анкета містить гіперпосилання, за яким ви зможете знайти вимоги до інтернів для стажування у конкретному структурному підрозділі Апарату Верховної Ради України, а також орієнтовний перелік завдань під час стажування (також ознайомитися тут).

Аплікаційні форми без фото не розглядаються. Вимоги до фото тут.

3. Основні вимоги до претендентів:

- бути громадянином України;

- вік – до 35 років (не старші 1982 р. н.);

- вільно володіти українською мовою;

- володіти однією з іноземних мов, які є офіційними мовами Ради Європи, на рівні, достатньому для виконання завдань у підрозділі стажування;

- щонайменше освітньо-кваліфікаційний рівень «бакалавр» (або здобуття його в 2017–2018 н. р.);

- не бути учасником Програми в минулому;

- не бути державним службовцем;

- не бути штатним/позаштатним помічником-консультантом народного депутата України. Конкурс наукових фотографій 2017

Заради популяризації науки активісти всесвітнього руху Вікімедіа об'єдналися з вченими задля проведення Wiki Science Competition.

«Конкурс наукових фотографій 2017» проходить з 1 до 30 листопада. Усі подані на конкурс зображення зможуть опинитися у відповідних темі статтях Вікіпедії.

Переможці визначаються у 7 категоріях: «Люди в науці», «Мікроскопія», «Астрономія», «Живі організми», «Нефотографічні зображення», «Колажі»,

«Загальна категорія». У кожній номінації буде нагороджено три місця.

Переможці національного етапу візьмуть участь у міжнародному етапі «Наукового конкурсу вікі», який відбудеться у січні—лютому 2018 року.

Проект проходить за участі науково-популярних проектів «Дні науки» й «Моя наука». Під час акції «Дні науки» 11—12 листопада у 6 містах України (Київ, Одеса, Харків, Івано-Франківськ, Канів, Суми) можна буде зробити фотографії наукових дослідів та обладнання, які також можуть взяти участь у конкурсі. Партнерами конкурсу цього року також є Міністерство науки і освіти України, Рада молодих вчених Національної академії наук України.

Детальніше за посиланням. Безкоштовний курс Основи програмування Java

Основи програмування - це безкоштовний курс, програма якого спеціально розроблена для людей без попереднього досвіду у сфері програмування.

Завдяки цьому курсу Ви маєте змогу познайомитись із фундаментом на якому базується програмування та отримати інформацію, що дуже знадобиться в подальшому навчанні.

Головний акцент ставиться саме на практичні заняття, тому кожен слухач курсу окрім необхідної теорії розпочинає безпосередньо програмувати - самостійно створює цикли, масиви та алгоритми для вирішення конкретних завдань.

Окрім того курс Основи програмування дає змогу усвідомити різницю між різними мовами програмування завдяки чому Ви зможете обрати той напрямок із світу ІТ технологій, який підходить саме Вам.

Курс складається із 5 занять. Графік навчання з понеділка по п'ятницю (кожного робочого дня). Набір триває у три групи за графіками навчання 9:30 - 11:00 та 11:00 - 12:30.

Для запису на курс здійснюється відбір - потрібно написати мотиваційний лист в обсязі від 200 до 500 слів, в якому розповісти, як ти бачиш свою кар'єру в ІТ та як плануєш застосувати набуті знання https://docs.google.com/forms/d/1b-XNSEMLecy1jSscsV93sEB8zxwAb4PcAHFxptofPKQ/viewform?edit_requested=true

Відбір здійснюватиметься на підставі мотиваційних листів! З додатковими питаннями звертайтесь за тел. +380679911990. Енергоефективність багатоквартирного будинку в дії

На ВУМ online стартував курс «Енергоефективність багатоквартирного будинку в дії».

Якщо ви живете в багатоповерхівці і багато платите за опалення, якщо у вашій квартирі холодно або занадто тепло, цей курс саме для вас.

Чи можна платити – менше, а жити – краще? Відповідь: так. Мешканці більш ніж тисячі українських багатоповерхівок скористались порадами експертів IFC “”Енергоефективність у житловому сектору України” та тепер зустрічають зиму в комфорті: для гаманця і для життя.

Команда IFC за підтримки Швейцарської конфедерації та ВУМ online готові розповісти вам всі секрети. Курс «Енергоефективність багатоквартирного будинку в дії» спрямує вас на шляху модернізації вашого житла.

Лише практичні рекомендації, перевірені досвідом роботи саме в українських реаліях. Ми знаємо, як скоротити споживання енергії та зменшити суми в квитанціях, збільшивши комфорт.

Курс знаходиться у вільному доступі та відкритий для кожного! https://vumonline.ua/course/energy-efficiency-in-high-rise-building/ Конкурс соціальних ідей УКУ

Програма з соціальної педагогіки УКУ оголошує початок КОНКУРСУ СОЦІАЛЬНИХ ІДЕЙ.

Запрошуємо до участі молодих і активних дівчат та хлопців (14-17 років) з усієї України.

Конкурс відбувається в три етапи:

I - РОЗКАЖИ про ІДЕЮ, яку хочеш реалізувати у своїй громаді (місті, селі, селищі, ОТГ).

* для цього достатньо до 15.11.2017 р. заповнити форму (https://goo.gl/forms/4cBHocrN9TaEqZFq1), де коротко описати СОЦІАЛЬНУ ІДЕЮ.

II - ПРЕЗЕНТУЙ свою ІДЕЮ перед жюрі за участю представників УКУ, громадських організацій та досвідчених керівників проектів.

* Автори цікавих ідей будуть запрошені для участі в очному турі в УКУ 9 грудня 2017 року, де вони зможуть не лише ПРЕЗЕНТУВАТИ СОЦІАЛЬНУ ІДЕЮ, а й пройти тренінг з підготовки проектних заявок для реалізації соціальних проектів та отримати сертифікат.

III - Найкращі СОЦІАЛЬНІ ІДЕЇ під керівництвом найбільш вмотивованих дівчат і хлопців отримають супровід представників УКУ в реалізації ВЛАСНОГО СОЦІАЛЬНОГО ПРОЕКТУ.

Ми впевнені, що найкращі ІДЕЇ у Вас уже є - залишилося розповісти про них і заявити про себе!

Скористайтеся можливістю втілити реальні зміни в своїй громаді взявши участь у КОНКУРСІ СОЦІАЛЬНИХ ІДЕЙ!

Контактна інформація організаторів:

Програма з соціальної педагогіки

ВНЗ "Український католицький університет"

м. Львів, вул. Іл. Свєнціцького, 17

тел. (032) 240-99-40 (внт. 3274)

socialpedagogy@ucu.edu.ua

www.facebook.com/socpedagog.ucu

pedagogy.ucu.edu.ua Безкоштовне і дистанційне вивчення польської

Платформа www.polskijazyk.pl — це комплексний і безкоштовний інструмент для вивчення польської мови, який створений для студентів з України.

Проект працює вже другий рік. Новинкою цього року є україномовна версія платформи і можливість засвоєння матеріалу на ще вищому рівні – B2 (вище середнього). Це, фактично, максимальний рівень, який можна ефективно отримати, займаючись самостійно.

Також, на прохання користувачів, платформа отримала адаптивний дизайн, тобто вивчати мову стало зручно з будь-якого гаджету – не тільки з персонального комп'ютера, але і з телефону або планшета.

Платформа polskijazyk.pl дає можливість безкоштовно і дистанційно вивчати польську мову на рівнях від А1 (початківець) до B2 (вище середнього). Курси розробила одна з провідних польських фірм з багаторічним досвідом навчання іноземців польської мови. Під час підготовки завдань були взяті до уваги вимоги, які ставляться при підготовці іноземців для отримання мовного сертифікату на знання польської мови.

Щоб збільшити ефективність навчання, використані сучасні та зручні вправи, які дозволяють легко і швидко освоювати інформацію. Крім вивчення мови, користувачі можуть дізнатися історію і культуру сучасної Польщі.

Саме тому платформа polskijazyk.pl – перший і унікальний у своєму роді інструмент, який дає можливість безкоштовно і дистанційно вивчати польську. Конкурс на участь в проекті «Малі міста – великі враження»

Міністерство культури України ініціює проект «Малі міста – великі враження». У рамках проекту, шляхом проведення відкритого конкурсу, буде відібрано шість об'єднаних територіальних громад або малих міст для впровадження пілотних культурних стартапів, що пов'язані із культурною спадщиною, реалізація яких сприятиме подальшому культурно – економічному розвитку територій. Дедлайн - 30 листопада/2 грудня 2017 р.

Переможці конкурсу – учасники проекту отримають фінансову підтримку у розмірі не менш ніж 500 тис. грн. для реалізації проекту а також методичну допомогу в наступному:

- Розробка ексклюзивної ідеї.

- Розробка концепції стартапу.

- Супровід під час реалізації.

- Маркетинговий супровід проекту.

Реалізація проекту створить умови для комплексного розвитку наступних складових:

1. Формування іміджу територій, який сприятиме росту інвестиційної привабливості.

2. Інтеграція культурної спадщини в життя громади.

3. Формування умов для розвитку малого та середнього бізнесу в сервісної сфері.

4. Формування традицій громади.

5. Створення кластерів і хабів/розвиток стартапів.

Пропозиції до експертної ради можуть подавати:

Органи місцевого самоврядування малих міст та об'єднаних територіальних громад, організації та об'єднання незалежно від форми власності та підпорядкування, які є юридичними особами і відповідно до своїх статутних завдань здійснюють реалізацію заходів у сфері культури і мистецтва, метою яких не є отримання прибутку.

Документи на конкурс подаються в електронному та паперовому вигляді:

до 30 листопада 24.00 в електронному вигляді на електрону адресу: icultur@ukr.net

до 2 грудня 17.00 у паперовому вигляді за адресою: Міністерство культури України.

Конкурс «Малі міста – великі враження», 01030 м. Київ, вул. Івана Франка, 19.

1. Заповнена аплікаційна форма за встановленим зразком (завантажити)

2. Дані про об'єкт культурної спадщини:

- історична довідка;

- план об'єкту та прилеглої території;

- довідка про стан об'єкту;

- довідка про балансоутримувача.

3. Гарантійні листи від ОДА та ОМС про співфінансування проекту;

4. Гарантійні листи від потенційних партнерів проекту.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Конкурс щодо ...
Наступна новина: Двох громадян,причетних до ...

КОМЕНТАРІ