Чернівці: Буде проведено ще один конкурс на кращу проектну пропозицію пам’ятника учасникам АТО в районі вулиць Комарова-Воробкевича

Чернівці: Буде проведено ще один конкурс на кращу проектну пропозицію пам’ятника учасникам АТО в районі вулиць Комарова-Воробкевича

08.11.17 10:41 0 554
По результатах відкритого конкурсу на кращу проектну пропозицію пам'ятника учасникам антитерористичної операції в комплексі з формування площі на перехресті вулиць Небесної Сотні-В.Комарова–С.Воробкевича рішенням виконавчого комітету міської ради не визнано жодної з попередньо поданих проектних пропозицій,

які можливі для подальшої реалізації. За участь у відкритому конкурсі двох учасників та авторський колектив відзначено заохочувальними преміями.

Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин проведе тепер замовлений архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію пам'ятника учасникам антитерористичної операції в комплексі з формування площі на перехресті вулиць Небесної Сотні-В.Комарова –С.Воробкевича. Рішенням виконавчого комітету затверджено умови проведення замовленого конкурсу та склад журі. Також затверджено склад учасників замовленого архітектурного конкурсу. Це: архітектор, член місцевої організації Національної спілки архітекторів України в Чернівецькій області Наталія Горбачова, архітектор, голова Чернівецької міської спілки архітекторів, член місцевої організації Національної спілки архітекторів України в Чернівецькій області В'ячеслав Обнявко, член Чернівецької обласної організації Національної спілки художників України Іван Салевич.

Основне завдання Конкурсу: знайти форму художнього та архітектурно-просторового відображення подій, що відбуваються на Сході України, героїзм військовослужбовців учасників антитерористичної операції та вшанування пам'яті загиблих воїнів; аналізуючи існуюче середовище запропонувати містобудівне та урбаністичне рішення формування нової загальноміської площі.

Авторам, які беруть участь у конкурсі, пропонується обрати архітектурно-планувальну форму на свій розсуд, опираючись на просторові особливості ділянки проектування.

Конкурсними рішеннями необхідно вирішити транспортні і пішохідні зв'язки між монументом та існуючими об'єктами на території проектування.

Художнє рішення пам'ятника має враховувати рельєф місцевості, характер існуючої забудови та бути сомаштабним людині.

При розробці пропозиції учасникам Конкурсу необхідно врахувати розміщення на території ринку «Буковинський» на розі вул. Небесної Сотні та вул. Комарова Володимира торгово-сервісного комплексу.

Тривалість конкурсу 1 місяць. Більш детальна інформація за посиланням.

Рішення

Додаток 1

Додаток 2

Додаток 3

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ