Чернівці: Скільки отримують працюючі пенсіонери?

Чернівці: Скільки отримують працюючі пенсіонери?

08.11.17 10:04 0 813
Як повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернівецькій області, з 1 жовтня скасовано обмеження у виплаті пенсій працюючим пенсіонерам. Відтепер вони отримуватимуть пенсії в повному обсязі, а не лише 85%.

Однак якщо особа, котрій призначено пенсію за спеціальними законами після 1.10.2011 р. (після реформи 2011 року), продовжує працювати на посадах державної служби або на посадах, передбачених законами України «Про прокуратуру», «Про судоустрій і статус суддів», то з 1 жовтня 2017 року у період такої роботи вона отримуватиме пенсію в розмірі, обчисленому відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування». У повному обсязі пенсія виплачуватиметься після звільнення з роботи. Водночас це не стосується осіб з інвалідністю I та II груп, інвалідів війни III групи, учасників бойових дій, окремих категорій членів сімей загиблих.

Якщо особі призначено пенсію до 01.10.2011 на умовах законів України «Про державну службу», «Про прокуратуру», «Про статус народного депутата України», «Про наукову і науково-технічну діяльність», то з 1 жовтня 2017 року в період роботи пенсія їй виплачується у розмірі, встановленому відповідним законом. В такому ж порядку поновлюється пенсія працюючим пенсіонерам у період роботи на інших посадах.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: 25 нових амбулаторій ...

КОМЕНТАРІ