У Чернігові привітали працівників культури міста та області

У Чернігові привітали працівників культури міста та області

09.11.17 12:31 0 593
8 листопада у Міському палаці культури відбулися урочистості з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва, який відзначається в Україні 9 листопада.

З професійним святом діячів культури міста й області привітали виконуюча обов'язки голови Чернігівської обласної державної адміністрації Наталія Романова, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації Олександр Левочко, начальник Управління культури та туризму Чернігівської міської ради, заслужений артист України Олександр Шевчук та інші.

У своїх вітаннях виступаючі наголосили, що протягом століть український народ зберіг свою духовність та самобутність. І у важкі для української держави часи, розвиток української культури сприяє пробудженню та формуванню національної свідомості, адже одне з найважливіших завдань культури – зміцнення національної пам'яті та ідентичності. Також відзначено, що культура Чернігівщини, як галузь, укорінена в могутні національні традиції, збагачується новими іменами та цікавими формами роботи.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко у вітальному слові сказав, що Чернігів є другим за історичною значимістю містом після Києва, тож у нашому славетному місті необхідно зберегти багатющу українську культуру: і духовну, і мистецьку, і мовну. Він побажав усім працівникам культури творчого натхнення, здоров'я та впевненості у майбутньому.

З нагоди професійного свята для працівників культури та майстрів народного мистецтва відбувся концерт.

Участь у святковому концерті взяли творчі колективи міста: муніципальний духовий оркестр Міського палацу культури «Чернігів-Бенд», ансамбль народних інструментів «Фортіссімо», народний аматорський фольклорний ансамбль «Сіверяни», народний художній колектив «Театр танцю «Слов'яни». Крім того, виступили лауреати Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів, соліст Міського палацу культури Євген Мацак, заслужений артист України, викладач Чернігівського музичного коледжу імені Левка Ревуцького Віктор Кожан, солісти Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, лауреати міжнародних конкурсів Ольга Пічко, В'ячеслав Мацвійко, заслужений артист України Сергій Сулімовський та шоу-балет «Екватор».

За традицією кращі представники галузі культури міста та області відзначені нагородами.

Зокрема, розпорядженням Чернігівського міського голови, за сумлінну працю та з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва:

Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджена:

– МАТВІЄНКО Світлана Іванівна, викладач по класу домри комунального позашкільного навчального закладу «Чернігівська музична школа № 1 ім. С. В. Вільконського».

Подяка Чернігівського міського голови оголошена:

– ДАНЕВИЧ Анні Олександрівні, помічнику директора з юридичних питань комунального підприємства «Міський Палац культури» Чернігівської міської ради;

– ДОБРОХОДОВІЙ Наталії Сергіївні, головному бухгалтеру централізованої бухгалтерії управління культури та туризму Чернігівської міської ради;

– КОВАЛЮ Олександру Миколайовичу, директору комунального позашкільного навчального закладу «Чернігівська музична школа № 2 ім. Є. В. Богословського»;

– РАСПУТІНІЙ Вікторії Володимирівні, викладачу по класу домри та гітари комунального позашкільного навчального закладу «Чернігівська музична школа № 1 ім. С. В. Вільконського».

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ігор Гундич новообраним ...
Наступна новина: Степан Барна: Основне в ...

КОМЕНТАРІ