Чернівці: Житлові умови покращать 34 учасники АТО за рахунок коштів міського бюджету

Чернівці: Житлові умови покращать 34 учасники АТО за рахунок коштів міського бюджету

09.11.17 13:26 0 530
Міський голова Олексій Каспрук вручив 34 учасникам антитерористичної операції витяги із рішення виконавчого комітету міської ради, які дають змогу кожному відкрити спецрахунок в державному банку та самостійно придбати житло, яке відповідає потребам його сім'ї.

Відповідна Програма забезпечення житлом учасників антитерористичної операції, що потребують поліпшення житлових умов та Порядок надання матеріальної допомоги цільового спрямування для придбання житла учасникам анти терористичної операції були прийняті Чернівецькою міською радою в серпні цього року. Загальна сума наданої допомоги з міського бюджету на придбання житла на становить 35,3 млн.грн.

« дуже важливий день, -сказав міський голова Олексій Каспрук.- Ми пройшли непростий шлях до прийняття цього документу, такого потрібного і важливого. Не кожен з учасників АТО підпадає під державну програму отримання житла, а у нас є багато хлопців, які повернулись з інвалідністю і сім'ї яких потребують покращання житлових умов. Дякую всім, хто ініціював і підтримав цю ідею і навіть тим, хто не підтримував і чинив певні перепони, бо в кінцевому результаті, після багатьох обговорень, навіть конфліктів, ми маємо документ, який повністю відповідає всім законам України і дає можливість багатьом родинам поліпшити свої житлові умови». Чернівці – перше місто, де запрацювала подібна програма надання матеріальної допомоги учасникам АТО для придбання житла за рахунок коштів міського бюджету.

Найменший розмір допомоги учаснику АТО на придбання житла становить – 496 тисяч гривень, найбільший – 1 млн. 633 тис. грн.

Розмір допомоги залежить від складу сім'ї учасника АТО, наявного у нього нерухомого майна. У першу чергу цільову матеріальну допомогу громада міста надала учасникам АТО – інвалідам 3 групи та багатодітним родинам, які перебували на обліку для отримання житла.

Олексій Каспрук урочисто вручив витяги з рішення виконавчого комітету учасникам АТО і порадив мудро розпорядитись цими коштами.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині СБУ ...

КОМЕНТАРІ