ОТГ підвищуватимуть туристичний імідж Житомирщини

ОТГ підвищуватимуть туристичний імідж Житомирщини

09.11.17 16:52 0 526
Об'єднані територіальні громади області мають зберігати культурну спадщину регіону та створювати центри музейного типу, які приваблюватимуть відвідувачів нашої області.

На цьому 8 листопада, наголосила голова обласної молодіжної творчої спілки художників та мистецтвознавців Інна Величко під час науково-практичного семінару.

«Ми реалізовуємо проект за грантові кошти від Житомирської ОДА – «Створення нових сучасних центрів музейного типу – крок до підвищення туристичного іміджу Житомирщини». В рамках цього проекту ми зустрічаємося із представниками громад, які відповідають за напрям саме культури. Хочемо не просто провести тренінг, а на практиці показати, як можна створити у невеликих містах з мінімальною кількістю коштів цікаві туристичні центри, які б приваблювали відвідувачів нашої області», – зазначила голова обласної молодіжної творчої спілки художників та мистецтвознавців Інна Величко.

Також вона додала, що на Житомирщині вже є подібні центри музейного типу, які діють, заробляють, є успішними і потужними. Після теоретичної частини буде практична – науково-презентаційний тур по успішних центрах музейного типу, який відбудеться 14 листопада.

Учасникам семінару розповіли, як зберігати нематеріальну спадщину. Наприклад, Овруцький діалект вважається спадщиною, який має передаватися із покоління в покоління (кожні 50 років). Для того, аби його зберегти, у вік технологій, можна записувати відео. Це ж саме стосується і опису матеріальних цінностей, які можна зберігати у вигляді відеоописів – показуючи і розповідаючи про кожен візерунок, орнамент, вишивку тощо.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Основні магістралі ...
Наступна новина: Делегація з Тернопільщини ...

КОМЕНТАРІ