НАТО очікує,що українські державні органи ефективніше виконуватимуть завдання РНП "Україна - НАТО"

НАТО очікує,що українські державні органи ефективніше виконуватимуть завдання РНП "Україна - НАТО"

10.11.17 08:34 0 611
Україна зараз зосереджена на тому, щоб привести Річну національну програму Україна-НАТО у відповідність до програм країн, які мали План дій щодо членства в Альянсі. Про це заявила Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі із заступником Генерального секретаря НАТО з політичних питань та політики безпеки Алехандро Альваргонсалесом.

«У 2008 році в Бухаресті Північноатлантичний Альянс ухвалив своє політичне рішення стосовно того, що Україна та Грузія мають стати членами НАТО. Ми зараз зосереджені на тому, щоб привести Річну національну програму (РНП) під егідою Комісії Україна-НАТО у відповідність до програм країн, які мали План дій щодо членства в НАТО. Ми маємо зосередитися саме на цьому», – зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

У цьому контексті сторони обговорили виконання РНП цьогоріч. Алехандро Альваргонсалес заявив, що Україна має посилити ефективність виконання завдань РНП на рівні міністерств та відомств і вдосконалити міжвідомчу координацію. Віце-прем`єр-міністр під час зустрічі зазначила, що зауваження та рекомендації жовтневої оціночної місії НАТО щодо виконання РНП будуть враховані та впроваджені Кабінетом Міністрів України з метою комплексного виконання всіх завдань РНП.

Під час обговорення питання позиції Угорщини щодо блокування в колі НАТО рішень, що стосуються України, Алехандро Альваргонсалес зазначив, що відсутність порозуміння на двосторонньому рівні з якогось питання не може бути переведена на багатосторонній формат.

Сторони обговорили також інші питання політичного співробітництва між Україною та НАТО. Зокрема, ішлося про діяльність Платформи НАТО з вивчення досвіду протистояння гібридним загрозам, а також роботу трастових фондів НАТО. У цьому контексті заступник Генсека НАТО висловив важливість швидшого визначення в Україні координатора з роботи Платформи Україна-НАТО з вивчення досвіду протидії гібридним загрозам. Окрему увагу співрозмовники приділили питанню реалізації державної політики з гендерної рівності та реалізації резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир Безпека».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Кількість ...

КОМЕНТАРІ