Незважаючи на збільшення кількості вакансій,Україні не вистачає кваліфікованих працівників

Незважаючи на збільшення кількості вакансій,Україні не вистачає кваліфікованих працівників

10.11.17 08:00 0 744
Кількість вакансій у порівнянні із 2016 роком зросла втричі, але вони не заповнюються – вища освіта не дає гарантії працевлаштування.

Про це сказав 9 листопада, в.о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко під час брифінгу перед початком Першого кар'єрного форуму «Освіта. Робота. Перспективи».

«Факти кажуть про те, що порівняно з минулим роком в базі вакансій Державної служби зайнятості втричі більше вільних робочих місць, тобто, якщо було 40 тис. вакансій, то на сьогоднішній ранок їх 123 тис. Це позитивна цифра, але є ще один факт – вакансії не заповнюються. Питання потрібно вирішувати на загальнодержавному рівні. Є ще одна статистика – більше 50% людей, які стоять на обліку, мають вищу освіту. Це говорить про те, щовища освіта не дає гарантії працевлаштування і окреме питання до її якості», – в.о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко.

Також він додав, що 80% випускників шкіл навчаються у вищих навчальних закладах і лише 20% здобувають професійно-технічну освіту, у той час коли у розвинутих країнах світу ситуація розвивається навпаки. «Чому так виходить, що студенти не мають жодного дня практики після закінчення університету? Чому вільних місць для вступу в університети більше, ніж випускників шкіл? Про яку конкуренцію можна говорити? Чому зараз молоді люди виїжджають працювати закордон? Саме тому ці всі питання необхідно вирішувати спільно владі, освіті, роботодавцям та соціальним партнерам», – додав Валерій Ярошенко.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ