У Рівненській області затримано учасника організованої злочинної групи - контрабандиста прекурсорів,який перебував у розшуку

У Рівненській області затримано учасника організованої злочинної групи - контрабандиста прекурсорів,який перебував у розшуку

10.11.17 08:04 0 642
За процесуального керівництва прокуратури Рівненської області та завдяки спільним узгодженим заходам із Управлінням Служби безпеки України в Рівненській області розшукано та затримано учасника організованої злочинної групи, яка займалася контрабандою прекурсорів та постачанням їх з-за кордону на територію України.

На підставі зібраних слідчими органів безпеки України та прокурором доказів встановлено, що троє мешканців Рівненщини, змовившись між собою, налагодили канал систематичного переправлення із-за кордону в Україну прекурсорів, обіг яких в державі обмежено та щодо них застосовано заходи контролю. З метою маскування незаконних операцій спільники вживали заходи конспірації, а саме - домовлялися про переміщення прекурсорів у завуальованій формі.

Задокументовано факти переправлення зловмисниками в Україну 5600 пігулок, які містять в собі 517 г чистого псевдоефедрину, що є особливо великим розміром. Злочинну діяльність було викрито та припинено оперативниками органів безпеки у лютому 2017 року.

Нині обвинувальні акти стосовно 2 учасників організованої злочинної групи вже скеровано до суду для розгляду по суті.

Матеріали кримінального провадження стосовно третього співучасника у зв'язку із переховуванням його від органів досудового розслідування були виділені в окреме провадження і на даний час тривають подальші слідчі дії з метою встановлення всіх обставин вчинення кримінального правопорушення та скерування обвинувального акта стосовно особи до суду.

Даному фігуранту кримінального провадження повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, що передбачені ст. ст. 305, 309, 311 КК України (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів, незаконне зберігання таких речовин, їх перевезення та збут).

За клопотанням прокурора судом 07.11.2017 застосовано стосовно підозрюваного запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Довідково: за вчинення інкримінованих злочинів підозрюваному загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ