Чернівці: Боротьба з несумлінними роботодавцями триває

Чернівці: Боротьба з несумлінними роботодавцями триває

10.11.17 09:08 0 642
Для захисту прав найманих працівників області на соціальне та пенсійне забезпечення Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області співпрацює з органами виконавчої влади та соціальним партнерами.

За інформацією, яку надає пенсійна служба краю щодо роботодавців, які не дотримуються мінімальних соціальних гарантій в оплаті праці найманих працівників, з початку року відбулося 168 спільних нарад з соціальними партнерами, на яких заслухали 624 керівників та фізичних осіб-підприємців, які мінімізують зарплату найманим працівникам та порушують законодавство про працю.

Крім того, проведено 890 спільних обстежень 89 юридичних та 801 фізичної особи-підприємця щодо дотримання законодавства про працю, в результаті яких виявлено 62 неоформлених працівників. При здійсненні таких обстежень, працівникам роз'яснюється, що тільки офіційна зайнятість гарантує людині її конституційні права на працю та соціальний захист, а роботодавцям наголошується на відповідальності за порушення законодавства про оплату праці.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ