Чернівецькі школярі у гуртках палацу дітей та юнацтва ознайомилися зі світом трипільської культури і мистецтва

Чернівецькі школярі у гуртках палацу дітей та юнацтва ознайомилися зі світом трипільської культури і мистецтва

10.11.17 09:38 0 659
У міському палаці дітей та юнацтва в рамках тижня позашкільника відбулися майстер-класи для учнів шкіл №№41, 1, 2, 14, а також гімназій №6 і №3. Школярі відвідали секції «Ліплення», «Ляльковий театр» (Театр анімацій), «Художня кераміка», «Барвиста мозаїка», кінозал «Патріот», «Технічне моделювання».

Педагоги палацу підготували цікаві та розвиваючі заняття, на яких діти мали змогу отримати нові знання, навички в напрямку декоративно-прикладного мистецтва, театральної гри, формування компетентності з питань харчування.

У гуртку «Ліплення» діти ознайомилися з технікою ліплення з пластиліну засобами та методами передачі форми та об'єму, а також оволоділи інструментами та матеріалами.

У «ляльковому театрі» діти познайомилися з жанром театру ляльок з театром рук. Також грали в ігри на зміну психоемоційного стану, спробували пластичний тренаж, де створювали театральні етюди в групі.

Керівник гуртка «Художня кераміка» ознайомив дітей з однією із найстаріших культур світу – трипільською – та навчив виготовляти так звану «ляльку-веснянку», яка є одним із символів оберегів трипільської культури.

У гуртку «Барвиста мозаїка» педагог ознайомив з діяльністю гуртка та різними техніками образотворчого мистецтва. Діти працювали у декоративному зображенні графічними засобами рибки, клоуна та метелика.

У кінозалі «Патріот» діти переглянули підбірку мультфільмів та відео-роликів на тему «Здорове харчування». Методист та психолог закладу ознайомили учнів з позитивними та негативними аспектами різних систем харчування, працюючи з ними в творчих командах.

На майстер-класі з технічного моделювання діти ознайомилися з видами інструментів і матеріалів, з роботою гуртка, експонатами. Вони виконали роботу «Чарівна книжка», використовуючи папір та картон.

Родзинкою програми став навчально-виховний захід «Невідкладна допомога у побутових ситуаціях», де діти освоїли практичні вміння з надання першої медичної допомоги у надзвичайних ситуаціях, сформували навички стресостійкої поведінки.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Герой України Михайло ...

КОМЕНТАРІ