Чернігів: Енергоменеджери медичних закладів отримали знання та обладнання від німецьких колег

Чернігів: Енергоменеджери медичних закладів отримали знання та обладнання від німецьких колег

12.11.17 10:27 0 565
У Чернігові з 7 по 10 листопада триває навчальний семінар з питань енергозбереження та енергоаудиту в лікарнях, організований представниками компанії «Е7 Еnеrgie МагкtAnalysе GmbН» у рамках міжнародного співробітництва GIZ.

У рамках цього семінару вчора, 9 листопада, в Чернігівському пологовому будинку відбулося практичне навчання для енергетиків медичних закладів Чернігова. Австрійський енергоменеджер Георг Бенке навчав користуванню спеціальним обладнанням для вимірювань при визначанні енергоефективності будівель. Таке оснащення подарували німецькі гості для медичних закладів Чернігова в перший день семінару.

Серед подарованих вимірювальних приладів є пірометр (визначає температуру різних видів поверхні стелі, підлоги, батареї), цифровий люксометр (вимірює рівень освітлення), гігрометр (вимірює рівень вологості), лазерний далекомір (вимірює відстань, автоматично вираховує площу приміщення) та інші. За допомогою цього обладнання енергоменеджери отримуютьзмогу оперативно оцінювати енерговитрати приміщення.

У ході навчання по використанню інструментарію кожен чернігівський учасник мав змогу поставити запитання австрійському фахівцю та отримати кваліфіковані відповіді.

Загалом у ході триденного семінару презентовано досвід управління енергією у німецьких лікарнях, розглянуто питання щодо факторів, які впливають на енергоспоживання у будівлях, проведення енергоаудитів як основи для ухвалення рішення про вибір та фінансування енергозберігаючих заходів, сертифікації лікарень.

За словами учасників навчального семінару всі вони отримали велику кількість нових знань та досвіду від європейський колег.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ