В Тернополі предстоятель УАПЦ Митрополит Макарій вручив міському голові Сергію Надалу орден

В Тернополі предстоятель УАПЦ Митрополит Макарій вручив міському голові Сергію Надалу орден

12.11.17 09:53 0 541
У 2017 році виповнюється 100 років з початку піднесення церковно-народного руху за відродження Української Автокефальної Православної Церкви. З цієї нагоди очільник Тернополя Сергій Надал привітав вірних церкви та побажав присутнім, щоб Матір Божа та Господь оберігав українську державу.

«Наша православна церква є синонімом боротьби за українську незалежність. УАПЦ благословляла на боротьбу армію Української народної республіки, армію Української держави гетьмана Скоропадського. Священослужителі УАПЦ були капеланам підрозділів УПА на Холмщині, Галичниі, Волині, Поділлі, Лемківщині та Підляшші. Тому за героїчні вчинки священників УАПЦ, за їх вклад у незалежність України моляться усі вірні традиційних українських церков, - зазначив міський голова. - У цей великий день – сторіччя УАПЦ бажаю всім священнослужителям плідної праці для зміцнення духовності та християнських цінностей серед українців. Наша спільна праця – зробити Україну християнською державою, де християнські цінності, демократія та любов до української нації цементують українську державність»

Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ вручив міському голові орден Благовірного Гетьмана Петра Сагайдачного.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Зелені насадження – ...
Наступна новина: Чернівецька інтелектуальна ...

КОМЕНТАРІ