На Тернопіллі енергоменеджмент в бюджетній сфері впроваджуватимуть без фінансових затрат

На Тернопіллі енергоменеджмент в бюджетній сфері впроваджуватимуть без фінансових затрат

12.11.17 13:17 0 570
Зменшення обсягів споживання енергоносіїв можливе лише умови постійного моніторингу витрат. Про це наголосив заступник голова Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Валов під час регіонального семінару „Енергоменеджмент у бюджетній сфері: реалії енергоефективності без капіталовкладень”, що відбувся 10 листопада в Тернопільській облдержадміністрації.

«Щоденний контроль витрат енергоносіїв, що передбачає цілу систему енергетичного менеджменту, дає можливість зекономити до 20% відсотків споживання енергоносіїв, а це — значна економія місцевого бюджету. Зекономлені кошти у подальшому можна направити на розвиток інфраструктури, об'єктів соціальної сфери тощо», — зазначив Олег Валов.

Як повідомила в.о. начальника управління житлово-комунального господарства Тернопільської обласної державної адміністрації Софія Близнюк, ефективні заходи з енергоменеджменту успішно впроваджуються в Тернополі, а також у м. Чорткові. І це вже дає певні результати.

Участь у даному семінарі, основна мета проведення якого — обмін корисним досвідом, взяли представники районних державних адміністрацій, голови міст обласного на районного значення, енергоменеджери, розпорядники бюджетних коштів, керівники бюджетних установ. Захід відбувався за участі представників національного агенства Держенергоефективності та компанії GIZ «Реформа в сфері енергоефективності України».

Прийнятий Закон України «Про енергоефективність будівель» ставить багато нових викликів, серед яких — введення системи енергетичного менеджменту в бюджетних установах. Про це наголосив під час семінару т.в.о. начальника відділу енергетичного аудиту, сертифікації та енергоменеджменту Держенергоефективності Владислав Семігін.

«Насамперед, впроваджуватимуться заходи, що не потребують фінансових затрат. Мова йде про створення системи моніторингу, який допоможе визначити можливий перерозхід енергоресусрів та оперативно відреагувати на відхилення від раціонального споживання. Згідно даного Закону, всі будівлі, у яких розташовані бюджетні установи центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, отримають сертифікацію», — зазначив фахівець.

На даний час Держенергоефективності України працює над створенням бази будівель центральних органів виконавчої влади. В подальшому триватиме розробка програмного продукту для ефективного моніторингу, який на безоплатній основі розповсюджуватиметься у всіх регіонах України, підсумував Владислав Семігін.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: У працюючих ...

КОМЕНТАРІ