Іван Крисак: Аграрії повинні бути відповідальнішими та не забруднювати автошляхи

Іван Крисак: Аграрії повинні бути відповідальнішими та не забруднювати автошляхи

12.11.17 18:29 0 671
Вирішення проблеми забруднення автошляхiв аграріями, які вивозять з полів цукрові буряки і як наслідок створюють аварійну ситуацію, шукали під час круглого столу перший заступник голови Тернопільської ОДА Іван Крисак, головний інженер служби автомобільних доріг Володимир Хімій, т.в.о. начальника відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції Андрій Петрук, заступник начальника превентивної діяльності-начальник відділу груп реагування патрульної поліції ГУ НП в Тернопільській області Ігор Кучер.

Проблема забруднення доріг виникає під час збору урожаю, адже багато техніки працює безпосередньо у полях, після чого вивозять велику кількість ґрунту та бруду на автошляхи. Про те, що такі дії призводять до серйозних та небезпечних ситуацій для учасників дорожнього руху зазначив Іван Крисак.

«Ми займаємося даною проблематикою та шукаємо вихід із ситуації, яка склалася. Для того, щоб вирішити проблему, потрібна злагоджена робота з працівниками поліції, а також службою автомобільних доріг аби ліквідувати небезпеку на дорогах та донести до аграріїв наскільки важливою є їхня відповідальність. Ми звернулися до департаменту агропромислового розвитку, який у свою чергу звернувся до сільськогосподарських виробників, також звернулися до Головного Управління поліції з проханням якнайсуворіше ставитися до проявів забруднення на дорогах», - наголосив Іван Крисак.

Голови РДА також не байдужі до ситуації, яка склалася на дорогах і стараються вирішити проблему на місцевих рівнях, виїжджають безпосередньо на автошляхи та допомагають ліквідовувати наслідки.

«Щороку ми боремося з цією проблемою, робимо об'їзди та виявляємо місця, де найбільше розповсюджують бруд з полів, говоримо з представниками агропромислових підприємств, але вони не завжди ідуть на зустріч. Один з варіантів вирішення проблеми – біля місця вивозу буряків зробити 50 метрів твердого покриття або зі щебеню. Перед виїздом машини на дорогу мити колеса. Це ефективний варіант, коли не потрібно залучати техніку», - зазначив головний інженер служби автомобільних доріг Володимир Хімій.

За словами Ігоря Кучера, правоохоронці оперативно реагують на повідомлення тернополян про забруднення дороги та фіксують такі факти у протоколі. Наразі в області зафіксовано 46 випадків забруднення автошляхів землею. Найпроблемнішим є Збаразький район, за ним – Тернопільський.

Про те, що сума штрафів невелика зазначив Андрій Петрук. За його словами, водії сплачують 340 гривень, посадові особи – 510 гривень.

«Машини на дорогу повинні виїжджати чистими. Тому прохання до аграріїв, щоб зверталися за допомогою до служби автомобільних доріг аби вирішити дану проблему. На дорогах потрібно зробити достатню кількість з'їздів, де водії змогли б почистити колеса і не розповсюджувати бруд», - підкреслив Іван Крисак.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі уряд ...
Наступна новина: В Тернополі оголошено ...

КОМЕНТАРІ