В Житомирській області відродження промисловості та розвиток економіки визначені головним пріоритетом в Уряді - Володимир Гройсман

В Житомирській області відродження промисловості та розвиток економіки визначені головним пріоритетом в Уряді - Володимир Гройсман

12.11.17 08:00 0 499
Відродження промисловості України та розвиток економіки визначені ключовим пріоритетом роботи Уряду та головним орієнтиром діалогу та співробітництва Кабінету Міністрів з основними профспілковими об'єднаннями держави.

Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками найбільш впливових профспілкових організацій України та промислових об'єднань.

— «Нам вдалося побудувати діалог, у якому ми знаходимо рішення. Перед нами стоять безпрецедентні виклики, але нам вдалося стабілізувати ситуацію в економіці, впровадити низку системних рішень в оплаті праці, в пенсійній системі. Ми виходимо на новий бюджетній рік, будемо впроваджувати реформи в освіті та охороні здоров'я, - сказав Глава Уряду. - Наголошую на тому, що для мене головний пріоритет – розвиток економіки. І те, що буде продукувати економіка, ми маємо розумно інвестувати в якість життя громадян. Ми маємо знаходити баланс між потребами та можливостями, які є в державі».

Учасники зібрання наводили статистику, згідно з якою в Україні з початку року значно зросла кількість людей, які отримують зарплати більше мінімальної. Ще у грудні минулого року питома вага людей, яким було нараховано зарплати менше 3200 грн, становила понад 40%, нині це тільки 20%. В абсолютних цифрах понад 2 млн людей отримують нині підвищену зарплату. З початку року на 24,3% збільшилася кількість людей, які отримують зарплати більше 10 тис. грн. Більш ніж на третину в середньому збільшилися зарплати лікарів та працівників освіти та науки. Кількість зареєстрованих безробітних – вересень 2017 року до вересня 2016 року – скоротилась на 11,3%. Все це дало можливість наростити надходження на ЄСВ на 39,3 млрд грн і таким чином посилити бюджет Пенсійного фонду. А в результаті ухвалених у жовтні рішень щодо пенсійної реформи в Україні на третину скоротилася кількість пенсіонерів, які отримують пенсії менше 2 тис. грн, натомість втричі (3,3 раза) зросла кількість пенсіонерів, які отримують пенсії розміром від 5 до 10 тис. грн.

Пріоритетами проекту нової угоди - на 2018 рік – визначені подальше економічне зростання, ефективне врядування, розвиток людського капіталу, верховенство права і боротьба з корупцією, безпека та оборона.

Глава Уряду підкреслив, що закладені Урядом на 2018 рік показники зростання відносно невеликі, але за умов впровадження реформ – в тому числі реформ в освіті та охороні здоров'я, вони можуть бути збільшені.

— «Ми згодні, що зростання, яке ми закладаємо на рівні 3% - це недостатньо. Але навіть ці 3% - це на 400 млрд грн більше виробленої продукції і понад 170 млрд грн зростання фонду заробітної плати, - сказав Володимир Гройсман. – І ми маємо можливості ці показники збільшити вдвічі». —

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Стильный и эффектный ...
Наступна новина: За позовом прокуратури ...

КОМЕНТАРІ