У Тернополі презентували фотовиставку «Два століття — Одна війна»

У Тернополі презентували фотовиставку «Два століття — Одна війна»

14.11.17 11:15 0 678
Фотопроект, мета якого премонструвати боротьбу українського народу проти російського панування, від часів УПА до сучасного збройного протистояння на Сході, урочисто відкрили в Українському домі «Перемога» у Тернополі. Участь в даному заході взяв заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик.

«Протягом століть українці завжди відстоювали своє право на волю та незалежність, боронили рідну землю від ворога. Це наша історія. Відтак святий обов'язок кожного українського патріота — берегти й шанувати пам'ять про подвиги як наших славних предків, так і Героїв сьогодення», — зазначив Юрій Юрик.

Експозиція вдало поєднала документальні світлини сучасної російсько-української війни та архівні матеріали часів визвольної боротьби Української Повстанської Армії. Загалом на виставці представлено 27 знімків: сучасні фото з війни на Донбасі та історичні світлини вояків УПА. Виставка присвячена 75-й річниці створення Української Повстанської Армії.

Довідково:

Кампанія «Два століття – Одна війна» – це цикл виставок, присвячених збройній боротьбі українського народу проти російського імперіалізму, що триває вже протягом не однієї сотні років. Першими містами, в яких відбулася прем'єрна презентація, стали Одеса та Київ. Також виставка вже була презентована в Канаді. У рамках даної кампанії заплановано відвідати понад 25 міст України.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирському районі у ...
Наступна новина: Представники польської ...

КОМЕНТАРІ