Медики проінформують про ситуацію із захворюваністю на цукровий діабет в Закарпатській області

Медики проінформують про ситуацію із захворюваністю на цукровий діабет в Закарпатській області

14.11.17 08:08 0 782
У вівторок, 14 листопада, о 10.00 в ендокринологічному відділенні ЗОКЛ ім. А.Новака, з нагоди Всесвітнього дня боротьби із цукровим діабетом, відбудеться брифінг.

Завідувач ендокринологічного відділення Закарпатської обласної клінічної лікарні ім. А.Новака, обласний позаштатний ендокринолог департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Ольга ОЛЕКСИК, поінформує ЗМІ про ситуацію із захворюваністю на цукровий діабет в Закарпатській області, забезпечення інсулінами та таблетованими препаратами хворих на цукровий діабет, про методи лікування та профілактики цієї хвороби.

Більше інформації про цукровий діабет: http://diabetic.com.ua

Довідково:

14 листопада з 1991 року світова громадськість відзначає Всесвітній день діабету, який проходить під егідою Міжнародної діабетичної федерації. Метою Всесвітнього дня боротьби проти діабету є підвищення поінформованості про цю недугу, про зростаючі показники захворюваності в усьому світі і про те, як можна запобігти розвитку цієї хвороби.

Цей День, започаткований Міжнародною федерацією діабету (МФД) і ВООЗ, відзначається в день народження Фредеріка Бантінга, який разом з Чарльзом Бестом зіграв вирішальну роль у відкритті в 1922 році інсуліну ? ліків, що рятують життя хворим на діабет.

Кількість людей з діабетом зросла з 108 мільйонів у 1980 році до 422 мільйонів у 2014 році.

Поширеність діабету зростає швидше в країнах з середнім і низьким рівнем доходу.

Діабет є однією з основних причин сліпоти, ниркової недостатності, інфарктів, інсультів і ампутацій нижніх кінцівок .

За оцінками, в 2012 році 1,5 мільйона випадків смерті були безпосередньо викликані діабетом, а ще 2,2 мільйона випадків смерті були обумовлені високим вмістом глюкози в крові.

Майже половина всіх випадків смерті, обумовлених високим вмістом глюкози в крові, відбувається у віці до 70 років .

За прогнозами ВООЗ діабет буде займати сьоме місце серед причин смертності в 2030.

Здорове харчування, регулярна фізична активність, підтримання здорової ваги тіла, утримання від вживання тютюну можуть скоротити ризик виникнення діабету або відстрочити його виникнення.

Діабет можна лікувати, а його ускладнення запобігати або відстрочувати за допомогою дієти, фізичної активності, медикаментів і регулярної перевірки та лікування ускладнень

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Пішоходам буде ...
Наступна новина: У Тернополі триває ...

КОМЕНТАРІ