Чернігів: Пішоходам буде зручно: до нових пішохідних переходів «підтягують» тротуари

Чернігів: Пішоходам буде зручно: до нових пішохідних переходів «підтягують» тротуари

14.11.17 08:04 0 684
У Чернігові зараз ведуться роботи по облаштуванню частини тротуарів біля пішохідних переходів по вул. Івана Мазепи та вул. Рокоссовського. Роботи є частиною капітального ремонту цих вулиць, які продовжаться і будуть завершені в наступному році.

Зокрема, на вулиці Рокоссовського новий тротуар забезпечить підхід до пішохідного переходу, нещодавно позначеного розміткою не на звичному «народному» місці, а в кількох метрах від нього. Нанесення цієї розмітки викликало чимало нерозуміння і запитань у соцмережах. Ми переадресували ці запитання проектній організації.

Як пояснили її фахівці, вибір місця для переходу пов'язаний з дотриманням вимог Правил дорожнього руху. Відповідно до них, наявна там дорога між багатоповерхівками – це виїзд для автотранспорту, тобто проїжджа частина. Місце виїзду є перехрестям другорядної й головної доріг. Нанесення «зебри» просто поверх перехрестя не допускається. Межами перехрестя є кінці дуг заокруглень країв дороги на ньому. Тобто навіть найближче з допустимих розташувань пішохідної «зебри» біля перехрестя – не впритул до виїзду, а на невеликій відстані.

У разі порушення цих вимог проектна документація не була би погоджена органами ДАІ, тобто до її втілення би просто не дійшло.

На одному з фото нижче – ці перехрестя і перехід на загальній схемі організації дорожнього руху по вулиці Рокоссовського (така схема входить до проектної документації з капітального ремонту).



На вул. Івана Мазепи пішохідний перехід теж переносився на кілька метрів (це була вимога ДАІ). Відповідно до проекту, на новому місці переходу в ході ремонту дороги зроблене пониження бортового каменю. Надалі в місці, де підхід пішоходів до «зебри» пересікає велосипедну доріжку, буде нанесена спеціальна дорожня розмітка червоного кольору.

вул. Рокоссовського:

вул. Івана Мазепи:

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ