Капітальний ремонт області триває: невдовзі Кременець отримає оновлену школу мистецтв

Капітальний ремонт області триває: невдовзі Кременець отримає оновлену школу мистецтв

15.11.17 12:08 0 625
Кременецька школа мистецтв ім. Михайла Вериківського, в якій навчається понад 400 дітей, є центром естетичного виховання підростаючого покоління Кременецького району. Вихованці школи здобувають призові місця на всеукраїнських та обласних конкурсах, є лауреатами міжнародних конкурсів. Утім, школа перебуває у занедбаному стані і потребує термінової реконструкції. І ці роботи уже тривають. Перевірив хід їх виконання, перебуваючи у робочій поїздці в Кременецькому районі, голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Як поінформував директор закладу Михайло Заник, попередні роки на ремонт та реконструкцію школи кошти практично не виділялися. Лише цього року на капітальний ремонт об'єкту надійшло значне фінансування. Тепер там здійснюють внутрішні роботи, укріплення другого поверху та перекриття даху. Ще раніше, кілька робіт тому, у школі мистецтв було проведено ремонтні роботи у лівому крилі будівлі, зокрема: демонтування даху, інші різні демонтування, а також – часткове перекриття внутрішнього перепланування першого поверху і суцільне монолітне перекриття.

Як зауважив очільник Тернопільщини під час огляду об'єкта, школа мистецтв є пам'яткою архітектури місцевого значення, тому ми маємо бути зацікавлені у якнайшвидшому її капітальному ремонті та відновленні.

«Я незадоволений ходом виконання робіт. Сподіваюся, що підрядники будуть більш динамічно відповідати за взяті на себе зобов'язання. Це по-перше. А по-друге, зараз погодні умови дозволяють працювати і цим потрібно скористатися», – наголосив Степан Барна.

Водночас, він акцентував, що в розвиток інфраструктури громад району, а також в об'єкти регіонального розвитку Кременеччини вклали понад 10 мільйонів гривень.

«Школі мистецтв на сьогоднішній момент виділено майже 4 мільйони гривень. Найближчим часом ми плануємо ініціювати звернення до Міністерства культури України для виділення додаткових коштів на реконструкцію пам'ятки архітектури, яка виконує освітню функцію і створює умови для навчання наших дітей. Тому маємо очікувати на конкретний результат і цей об'єкт завершити», – підкреслив голова ОДА.

Наразі ж поки тривають ремонтні роботи, то для організації навчального процесу музична школа орендує приміщення в загальноосвітніх школах міста.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: Чернівці: Усі телефони ...

КОМЕНТАРІ