Утримувачі паркувальних майданчиків у Чернівцях мають облаштувати і позначити місця для паркування транспорту,яким керують особи з інвалідністю

Утримувачі паркувальних майданчиків у Чернівцях мають облаштувати і позначити місця для паркування транспорту,яким керують особи з інвалідністю

15.11.17 11:00 0 620
Згідно з рішенням виконавчого комітету міської ради, операторів платного паркування та інших суб'єктів господарювання, які утримують паркувальні майданчики, зобов'язано позначити місця для паркування транспортних засобів, якими керують особи з інвалідністю.

Це необхідно зробити відповідно до вимог Правил дорожнього руху України та ДСТУ – 2587:2010 «Розмітка дорожня. Загальні технічні вимоги. Методи контролювання. Правила застосування.».

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження правил паркування транспортних засобів», кількість місць для осіб з інвалідністю має складати 10 відсотків, але не менше одного місця на паркувальний майданчик. Відстань від в'їзду на майданчик для платного паркування до найближчого такого місця не повинна перевищувати 50 метрів.

Власники парковок мають забезпечувати належний технічний стан та естетичний вигляд даних паркувальних місць впродовж всього періоду експлуатації паркувальних майданчиків. Утримувачам паркувальних майданчиків запропоновано позначити місця для паркування транспортних засобів, якими керують особи з обмеженими фізичними можливостями, синьою фарбою і нанести дорожню розмітку, яка покращить візуальне сприйняття таких місць.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Буде перекрито ...
Наступна новина: В Тернополі дорогу на ...

КОМЕНТАРІ