Учасники АТО зі всіх районів Тернопільської області об’єдналися у єдину спілку

Учасники АТО зі всіх районів Тернопільської області об’єдналися у єдину спілку

16.11.17 08:04 0 514
Про створення єдиної обласної Спілки учасників АТО Тернопілля, її роботу, співпрацю з іншими громадськими організаціями, органами центральної влади та місцевого самоврядування для досягнення законних та Конституційних прав учасників бойових дій на території Тернопільської області говорили в обласній державній адміністрації. До обговорення долучилися учасники АТО, керівник Громадської Спілки «Об'єднання учасників АТО Тернопілля» Дмитро Харчук, заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик, голова обласної ради Віктор Овчарук, представники структурних підрозділів, силових структур.

Під час заходу підписали меморандум про співпрацю між Громадською Спілкою «Об'єднання учасників АТО Тернопілля» та Головним територіальним управлінням юстиції у Тернопільській області.

На важливості співпраці з управлінням юстиції та юридичного супроводу наголосив Дмитро Харчук. За його словами, протягом двох років були спроби об'єднати зусилля тих людей, які працюють заради допомоги та підтримки учасників АТО.

«Що стосується конкретного юридичного, фізичного об'єднання, то його як такого не було. У серпні 2017 року ми об'єдналися завдяки створенню на місцях – у районах громадських об'єднань. Хлопці самостійно обирали керівників. На кожен район області має свою громадську організацію. Керівники районних організацій, яких делегували, представляють інтереси учасників бойових дій. Люди організувалися і кожен конкретно знає свій напрямок, тому легше зорієнтуватися до кого потрібно звертатися. Ми працюватимемо виключно у законному полі, співпрацюватимемо не лише з громадськими організаціями, які допомагають учасникам АТО, а й іншими. Будемо вирішувати значні та болючі питання», - підкреслив Дмитро Харчук.

Керівник юридичного блоку, голова спілки воїнів АТО Підволочиського району Назар Хрущ зазначив, що основна ціль його роботи – захист прав та свобод побратимів: «Основна наша ціль з юридичної сторони – захист прав та свобод учасників бойових дій та членів їхніх сімей. Тому, наша робота буде максимально скоординована аби допомогти їм. Запрошуємо також до співпраці органи місцевого самоврядування. Наша діяльність стане ще більш фаховою, адже долучатимемо адвокатів, тісно співпрацюватимемо з управлінням юстиції обласної адміністрації, який нам багато допомагає, надає консультації, тощо. Сподіваємося у подальшому на розуміння та співпрацю».

Про те, що обласна державна адміністрація завжди готова співпрацювати та допомагати учасникам АТО наголосив Юрій Юрик. Також він підкреслив на важливості об'єднання учасників АТО та дотриманні їхніх прав.

«У Тернопільській області дуже важлива подія, адже учасники АТО об'єдналися та разом відстоюють свої законні інтереси. Ваш авторитет у суспільстві настільки високий, що спільно з вами ми зможемо вирішити дуже багато як гуманітарних так і соціально-економічних питань. Думаю, що наша співпраця полягатиме не лише у соціальному форматі. Якщо говорити про економічну складову, то питання кооперативного руху є важливою частиною, яка допоможе створити лідерські позиції в нашій області», - зазначив Юрій Юрик.

Тернопільська область одна з небагатьох, де налагоджена тісна взаємодія влади та учасників бойових дій. Про це наголосив керівник Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Едуард Кольцов.

«Ні для кого не секрет, що ми були першими, хто на рівні голів ОДА та обласної ради визнали учасниками бойових дій добровольців на обласному рівні. Це дуже приємно, адже влада Тернопільської області забезпечує ті ж самі пільги та права учасників бойових дій добровольцям, що надані на державному рівні. Приємно, що у нас є спільний діалог з визнання у судовому порядку учасниками бойових дій бійців добровольчих батальйонів. Наше управління відкрите до співпраці та готове допомагати у вирішенні проблемних питань», - уточив Едуард Кольцов.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Завершується ...
Наступна новина: Прокурори відстояли міру ...

КОМЕНТАРІ