На Тернопільщині активно працюють над розвитком системи охорони здоров’я у сільській місцевості

На Тернопільщині активно працюють над розвитком системи охорони здоров’я у сільській місцевості

16.11.17 08:45 0 567
Про те, як має працювати та розвиватися система охорони здоров'я у зв'язку із медичною реформою, що для цього потрібно зробити і які напрацювання вже є, обговорили під час відео-наради з головами РДА та ОТГ. Інформував про основні зміни начальник управління охорони здоров'я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук.

За його словами, згідно з проектом Постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості» на даний час розроблений графік співбесід з керівниками центрів первинної медико-санітарної допомоги, на яких будуть розглядатись питання стосовно:

І. Структури закладів первинної медико-санітарної допомоги:

ІІ. Аналізу забезпечення кадрами.

ІІІ. Наявності юридичного статусу закладів, перехід закладів охорони здоров'я в ОТГ.

ІV. Перетворення закладів сімейної медицини в некомерційні неприбуткові підприємства.

V. Реалізації проектів будівництва (нове будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт) закладів охорони здоров'я у сільській місцевості з урахуванням потреб населення у медичному обслуговуванні.

VІ. Придбання медичного обладнання, устаткування, інструментарію, лабораторних реактивів, ліків, протезних і гігієнічних засобів та інших виробів, необхідних для охорони здоров'я.

VІІ. Придбання автомобілів швидкої медичної допомоги типу ,,А” та ,,В”.

VІІІ. Розвитку транспортної та телекомунікаційної інфраструктури, забезпечення доступом до мережі Інтернет, сучасними технічними та інформаційно-програмними засобами для функціонування електронної системи охорони здоров'я та телемедицини.

ІХ. Здійснення заходів, пов'язаних із забезпечення службовим житлом та службовим транспортом медичних працівників закладів охорони здоров'я, що працюють у сільській місцевості.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ