Оновлення контактної мережі для чернігівських тролейбусів: вперше за багато років

Оновлення контактної мережі для чернігівських тролейбусів: вперше за багато років

16.11.17 08:53 0 565
Цього року чернігівське тролейбусне управління вперше купуватиме стрілки (пристрої для розгалуження дротів) не для будівництва нових ліній, а для заміни існуючих там, де це найнеобхідніше. У системі PROZORRO вже проведена тендерна закупівля 100 стрілочних вузлів. Сума закупівлі - близько 4 млн грн. Роботи з їх заміни розпочнуться вже наступного року.

Окрім того, з 2016 року завдяки збільшенню фінансування комунального підприємства «Чернігівське тролейбусне управління» вдалося розпочати дороговартісні роботи з заміни контактних мереж та кабельних ліній. За рік вдалося замінити рекордні 12 кілометрів мідного дроту.

Хоча новий дріт, арматура, спецчастини контактної мережі чи силовий кабель не помітні містянам, проте саме вони відіграють вирішальну роль у роботі всієї транспортної системи. До минулого їх планове оновлення взагалі не проводилося, тролейбуси їздили по дротах 1964 року.

«На годиннику за 10 до опівночі. На вулиці Івана Мазепи працівники енергослужби тролейбусного управління вимикають живлення секції звідки щойно виїхав останній на тролейбус. Попереду у них всього трохи більше чотирьох годин часу та ціла котушка контактного дроту, котрий потрібно встигнути замінити. Адже стабільна робота чернігівського тролейбусу це не тільки нові електромашини а й інфраструктура, котра не ремонтувалася десятиліттями та знаходиться у такому самому жалюгідному стані як і старі рогатики,» - йдеться в сюжеті телеканалу «Дитинець», підготовленому спільно з КП «ЧТУ».

Відеосюжет телеканалу "Дитинець":
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Волині викрито ...

КОМЕНТАРІ