Чернівці: Цьогорічні муніципальні читання присвячені 200-літтю Антона Кохановського

Чернівці: Цьогорічні муніципальні читання присвячені 200-літтю Антона Кохановського

16.11.17 08:04 0 535
У Чернівецькій міській раді розпочались муніципальні читання імені Антона Кохановського, присвячені 200-річчю від дня народження відомого громадсько-політичного діяча.

З вітальним словом до учасників слухань звернувся Чернівецький міський голова Олексія Каспрук:

«Радий вас вітати вас в Чернівцях, місті, історія якого тісно пов'язана зі славетним ім'ям Антона Кохановського. В історії Чернівців навряд чи знайдеться інший діяч міського самоврядування, який зробив би для міста стільки корисних справ, як Антон Кохановський. Він пов'язав свою долю з Буковиною та Чернівцями, залишив яскравий слід в пам'яті нащадків, а також глибоку шану і вдячність йому віддають шні городяни. І через 200 років ми пам'ятаємо цю непересічну особистість і ті справи, які він зробив для Чернівців. Мені приємно вітати гостей з різних куточків України, Румунії, Молдови, Білорусі. дуже потрібно ділитись досвідом в сфері місцевого самоврядування, об'єднання громад, міжнародних стосунків. Серед учасників муніципальних читань імені Антона Кохановського – відомі науковці, державні службовці, представники неурядових організацій, працівники сфери культури та освіти. Я переконаний, що шня міжнародна конференція буде корисною для всіх нас, сприятиме налагодженню нових зв'язків та співпраці. Бажаю всім плідної, цікавої роботи!».

З вітальним словом також звернулись до учасників конференції: заступник голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк, Генеральний Консул Румунії в Чернівцях, доктор Елеонора Молдован, представник Фонду Ганса Зайделя в Україні Олена Максимова та інші.

З доповіддю «Антон Кохановський – політик, громадянин, патріот Чернівців» виступив кандидат філософських наук, голова Чернівецького обласного товариства польської культури ім..А.Міцкевича, голова координаційної Ради Центру «Східна школа польських студій імені Антона Кохановського» Владіслав Струтинській. Доктор наук з державного управління, професор, президент Національної академії державного управління при Президентові України Василь Куйбіда виступив з доповіддю. «Стан та перспективи впровадження реформ місцевого самоврядування в Україні».

В рамках конференції відбудеться пленарне засідання «Місцеве самоврядування в умовах системних реформ», а також круглий стіл «Перспектива Чернівців стати культурною столицею Європи: амбіції варті зусиль!?» і секційні засідання.

Секції працюватимуть у таких напрямках: «Європейські моделі міського самоврядування та їх імплементація в Україні», «Реформа муніципального управління в Україні: досвід, уроки, перспективи» .

Також у рамках конференції презентують наукове видання «Формування виконавчих структур в об'єднаних територіальних громадах: закордонний досвід, українські реалії та перспективи».

Муніципальні читання імені Антона Кохановського проводяться у Чернівцях втретє. Організатори муніципальних читань: Чернівецька міська рада, Чернівецький регіональний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій, факультет історії, політології та міжнародних відносин ЧНУ ім. Ю. Федьковича, українське представництво Фонду Ганса Зайделя.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Завершується ...
Наступна новина: Прокурори відстояли міру ...

КОМЕНТАРІ