Чернівці: Пенсійні зімни для освітян та медиків

Чернівці: Пенсійні зімни для освітян та медиків

16.11.17 12:57 0 667
Багатьох працівників закладів освіти та охорони здоров'я цікавить питання: чи змінилися умови призначення пенсій за вислугу років? В прес-службі Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області повідомили, що змінами, внесеними до пенсійного законодавства з 11.10.2017, звужено коло осіб, які мають право на призначення пенсії за вислугу років.

Однак Прикінцевими положеннями Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” збережено право на пенсію за вислугу років для осіб, які станом на 11.10.2017 мають вислугу та стаж, необхідний для призначення такої пенсії відповідно до законодавства, що діяло до пенсійної реформи. Завдяки цьому певна категорія працівників бюджетної сфери ще зможуть реалізувати своє право на призначення цього виду пенсії.

Що ж стосується виплати грошової допомоги в розмірі 10 місячних пенсій освітянам та медикам при виході на пенсію за віком, то умови призначення такої допомоги із запровадженням пенсійної реформи в 2017 році зовсім не змінилися. Як і раніше, для набуття права на цю виплати потрібно: працювати на відповідних посадах на день досягнення пенсійного віку в установах державної або комунальної форми власності і мати страхового стажу на цих посадах не менше 35 років для чоловіків і 30 років для жінок. І ще – право на таку грошову допомогу мають тільки ті працівники освіти, охорони здоров'я чи соціального забезпечення, які до цього не отримували жодної пенсії.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Водій,який збив насмерть ...
Наступна новина: Житомирщина займає перше ...

КОМЕНТАРІ