Комісія ДСНС України на Житомирщині перевіряє виконання вимог з питань цивільного захисту.

Комісія ДСНС України на Житомирщині перевіряє виконання вимог з питань цивільного захисту.

16.11.17 11:43 0 923
Комісія ДСНС України перевіряє стан реалізації державної політики у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки. Вже перевірили місто Житомир.

Про це повідомляє управління ДСНС України у Житомирській області.

Один із етапів перевірки – проведення навчання, в ході якого аварійно-рятувальні підрозділи, а також служби екстреного виклику міста демонстрували свої навички щодо ліквідації умовної надзвичайної події в освітньому закладі.

За умовною надзвичайною подією, у приміщенні кабінету інформатики Центру професійно-технічної освіти ніби виявили розлиту на підлозі речовину, зовні схожу на металеву ртуть у кількості 300 грам. Поруч – двоє потерпілих без свідомості. Кабінет знаходиться в будівлі учбового корпусу №1. Тож в першу чергу керівником Центру було повідомлено про подію до міськради та проведено евакуація із закладу.

До місця виклику прибуло 4 відділення вогнеборців, екіпаж екстреної допомоги та медицини катастроф, співробітники Нацполіції, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради. Правоохоронці перекрили рух транспорту поблизу виникнення надзвичайної події.

Під час проведення пошуково-рятувальних робіт двома ланками газодимозахисної служби були виявлені в приміщенні двоє потерпілих. Їх вивели на свіже повітря та передали медикам. Одночасно бійці аварійно-рятувального загону Управління ДСНС в області провели збір, демеркуризацію розливу ртуті з подальшою її передачею у відповідні органи. Також на місці події працювали психологи Управління ДСНС в області.

Загалом до навчань було залучено 39 осіб персоналу служб цивільного захисту міста та 9 одиниць техніки.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ