Тернопільщина вшанує 85-ті роковини Голодомору 1932-1933 років в Україні

Тернопільщина вшанує 85-ті роковини Голодомору 1932-1933 років в Україні

17.11.17 11:22 0 809
Поминальні заходи з нагоди вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні відбудуться 25 листопада. У зв'язку з 85-ми роковинами трагедії, з метою донесення до світової спільноти інформації даний геноцид українського народу, вчинений комуністичним тоталітарним режимом, а також відповідно до Указу Президента України, на Тернопільщині затверджений план заходів. Організаційні питання стосовно проведення заходів до цієї скорботної дати, обговорили під час засідання організаційного комітету, що відбувся під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Юрія Юрика. За підсумками наради працівники структурних підрозділів облдержадміністрації отримали відповідні доручення.

«25 листопада о 15 год 30 хв на Театральному майдані відбудуться мітинг-реквієм та панахида за упокій душ жертв Голодомору. О 16:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання. Ключовим заходом буде всеукраїнська акція «Запали свічку». Представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадськості, духовенства, учнівської та студентської молоді, а жителі та гості міста запалять символічні лампадки», — поінформував начальник управління з питань внутрішньої політики, релігій та національностей Тернопільської ОДА Ігор Кульчицький.

Потім учасники заходу з траурними вінками та композиціями із житніх та пшеничних колосків вирушать до пам'ятника жертвам Голодомору 1932-1933 років, що на вул. Руська біля церкви Різдва Христового.

У той же час поминальні панахиди за жертвами голодоморів та політичних репресій, мітинги-реквієми, покладання вінків та колосків до пам'ятних знаків жертвам тоталітаризму відбудуться й у населених пунктах Тернопільщини.

В цей скорботний день на території області будуть приспущені Державні Прапори України, обмежиться проведення розважальних заходів, будуть внесені відповідні зміни до програм радіо та телебачення.

У навчальних закладах Тернопільщині проведуть інформаційні, освітні, патріотично-виховні та культурно-мистецькі заходи в закладах культури та навчальних закладах області, присвячені вшануванню пам'яті жертв голодоморів в Україні. Тематичні виставки архівних документів, фотоматеріалів, творів мистецтва та літератури діятимуть в музеях області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі відкрили ...
Наступна новина: На Вінничині до десяти ...

КОМЕНТАРІ