В Житомирській області корекційне обладнання в інклюзивні класи можна буде докупити за рахунок залишків субвенції на інклюзивну освіту

В Житомирській області корекційне обладнання в інклюзивні класи можна буде докупити за рахунок залишків субвенції на інклюзивну освіту

17.11.17 08:08 0 641
Цього року невикористану частину субвенції на інклюзивну освіту можна буде повністю витратити на придбання засобів корекції психофізичного розвитку. Таке рішення було ухвалено 15 листопада 2017 року під час засідання Кабінету Міністрів України.

Йдеться про кошти, що не були використані на місцях у січні-серпні цього року.

— «На 2017 рік Уряд вперше виділив цільову освітню субвенцію на інклюзивну освіту – 209,4 млнгривень. Відповідно до законодавства, більша частина субвенції – не менш як 80% – мала йти на проведення додаткових корекційно-розвиткових занять, а менша – не більш як 20% – на купівлю засобів корекції, дидактичного матеріалу тощо. Якщо ж у місцевому бюджеті залишилася певна частина субвенції, то 2017-го її всю можна використати саме на дозакупівлю потрібного корекційного обладнання», – зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Кабмін також змінив можливий розподіл коштів субвенції на проведення занять і закупівлю засобів корекції. Відтепер витрачати на обладнання можна до 35%. Уряд врахував пропозиції МОН, дозволивши закуповувати засоби корекції для спільного користування, якщо у навчальному закладі буде кілька дітей з однаковими нозологіями.

Щоб кошти субвенції використовувалися раціонально, МОН розробить Типовий перелік спеціальних засобів корекції психофізичного розвитку для дітей з особливими освітніми потребами. Відповідно до нього на місцях закуповуватимуть потрібне обладнання.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Мінімізація ...
Наступна новина: У Тернопільській ОДА ...

КОМЕНТАРІ