На Тернопільщині обговорили міфи і реалії асоціації України з ЄС

На Тернопільщині обговорили міфи і реалії асоціації України з ЄС

20.11.17 11:30 0 581
У Центрі європейських студій Тернопільського національного економічного університету відбувся круглий стіл «Угода про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом: міфи і реалії». Організувала захід кафедра міжнародних економічних відносин.

Основними спікерами заходу були Наталія Зарицька, в. о. начальника управління міжнародного співробітництва та фандрайзингу Тернопільської обласної державної адміністрації, Андрій Мартишко, патентний повірений України та Ігор Процик, голова Правління молодіжної громадської організації «Спілка Молодіжного Самоврядування».

Участь у круглому столі також взяли місцеві підприємці, професорсько-викладацький склад кафедри міжнародних економічних відносин та інших кафедр Тернопільського національного економічного університету, студенти спеціальності «Міжнародні економічні відносини».

Учасників привітали Ігор Таранов – директор Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин імені Б. Д. Гаврилишина, к. е. н., доцент та Григорій Монастирський – проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність), д. е. н., професор.

Модерувала захід Олена Сохацька – завідувач кафедри міжнародних економічних відносин, д. е. н., професор.

Під час круглого столу обговорили зміст Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС та її значення для Тернопільської області, місце зони вільної торгівлі в домовленостях між Україною та Євросоюзом та вплив Угоди на мобільність товарів, послуг і робочої сили, а також гармонізацію законодавства України і ЄС у сфері інтелектуальної власності та захист прав інтелектуальної власності.

За результатами заходу учасники домовилися про подальшу співпрацю і зустрічі для вирішення конкретних завдань в рамках Угоди про асоціацію.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ