Чернівці: Безробітні можуть отримати субсидію за певних умов

Чернівці: Безробітні можуть отримати субсидію за певних умов

20.11.17 09:56 0 569
Постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2015р. №106 внесено ряд змін до «Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» затвердженого постановою КМУ від 21 жовтня 1995р. №848.

Зокрема, якщо до прийняття змін, введених в дію з 1.05.2015р., особі працездатного віку, яка не працювала, не навчалась, не перебувала в центрі зайнятості як безробітна, субсидія не призначалась, то згідно вищезазначеного нормативного акту дане обмеження скасовано, тобто безробітні набули право на даний вид державної соціальної підтримки.

До розрахунку сукупного доходу безробітного при обчисленні розміру житлової субсидії зараховується дохід на рівні прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб. Однак застосування даної норми було несправедливо по відношенню до тих людей, які офіційно працюють, чесно сплачують податки до державної казни. Нерідко, у громадян, які тяжкою працею заробляли гроші, розмір субсидії був меншим, ніж у тих, хто в декларації про доходи проставляли прочерк, але при цьому незрозуміло на які кошти проживали.

Неофіційні доходи отримує величезна кількість домогосподарств. Не сплачуючи нічого до державного бюджету, недоброчесні громадяни хочуть отримати допомогу від держави на оплату житлово-комунальних послуг у максимальному розмірі.

З метою вирівнення соціальної справедливості між тими, хто справді потребує державної підтримки в оплаті житлово-комунальних послуг, і тими, хто начебто не працюють, постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 №300 передбачено, що в разі, якщо заявник (член сім'ї домогосподарства) не працює, не служить в армії, не вчиться, не перебуває на обліку в центрі зайнятості як безробітний та відсутні офіційні доходи, для розрахунку субсидії такої особи середньомісячний дохід з 1.05.2017р. визначається на рівні 2х розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб (3248 грн.) станом на кінець періоду, за який враховуються доходи для призначення субсидії.

Разом з тим, в окремих випадках, для осіб, які проживають у сім'ях, що опинилися у складних житлових обставинах, у розрахунок субсидії може включатися середньомісячний сукупний дохід на рівні одного прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на кінець періоду, за який враховується доходи (1624 грн.) за рішенням Комісії, що утворюються виконавчими органами міських (районних) рад.

Якщо в особи, яка досягла 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховується доходи для призначення субсидії, середньомісячний дохід менший від прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на кінець періоду, за який враховується доходи, але яка протягом зазначеного періоду отримувала хоча б один із таких видів доходу: допомогу при народженні дитини (усиновленні) дитини, допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею 3- річного віку, допомогу інвалідів з дитинства та дітям-інвалідам, допомогу по догляду за івалідом І та ІІ групи внаслідок психічного захворювання, допомогу по безробіттю, стипендію, пенсію, або не досягла 18-річного віку станом на кінець періоду, за який враховується доходи, то в розрахунок субсидії враховуються фактичні розміри отриманих такою особою доходів. Разом з тим, в окремих випадках, комісії можуть приймати рішення щодо врахування фактичних розмірів доходів для інших категорій громадян під час призначення субсидії.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В юних тернопільських ...
Наступна новина: Майже половина видатків ...

КОМЕНТАРІ