Чернівці вдруге виграли конкурс на проведення Чемпіонату України з карате

Чернівці вдруге виграли конкурс на проведення Чемпіонату України з карате

20.11.17 08:08 0 557
Чемпіонат України з карате серед кадетів, юніорів, молоді та дорослих відбудеться у Чернівцях 18-19 листопада цього року у ФОК «Олімпія» (вул. Воробкевича, 6).

Господарі чемпіонату України визначаються на конкурсних засадах і Чернівці вдруге виграли відповідний тендер. Вперше такі національні змагання Чернівці приймали у 2014 році ще до введення карате в програму Олімпійських ігор в Токіо-2020.

«Ми вдячні Українській федерації карате за те, що довірила нам провести змагання такого високого рівня, – каже Чернівецький міський голова Олексій Каспрук. – Такий видовищний чемпіонат стане великим стимулом для юних спортсменів, адже вони матимуть нагоду подивитися на поєдинки справжніх бійців. Не кожна дитина може потрапити на чемпіонати такого рангу, аби взяти приклад із досвідчених спортсменів. Упевнений, що проведення Чемпіонату України з карате у Чернівцях дозволить підсилити бажання молоді займатися спортом і вести здоровий спосіб життя».

Чернівецька область на Чемпіонаті буде представлена 68 спортсменами в перший день (кадети, юніори та молодь) та 18 в другий (дорослі). У збірній області представлені всі клуби Чернівецької обласної федерації карате. Серед почесних гостей змагань уродженець Чернівців, президент Української федерації карате Сергій Левчук , народний депутат України Павло Кишкар, засновник карате на Буковині, провідний популяризатор карате в Україні Валерій Галан. Головний суддя змагань – Станіслав Золотухін.

У перший день, 18 листопада, будуть змагатися 401 спортсмен віком 14-20 років. Змагання відбудуться в особистому заліку, в двох видах програми – ката та куміте. Початок – з 09:00.

В другий день, 19 листопада, змагатимуться 150 дорослих спортсменів в особистих та командних заліках в ката та куміте. Початок – з 09:00. Офіційне відкриття – у неділю, 19.11.2017, о 12:00.

Фінали Чемпіонату України серед дорослих розпочнуться в неділю, 19 листопада, з 18.00 і будуть транслюватися в прямому ефірі.

У рамках Чемпіонату відбудеться також суддівський та тренерський семінари, зустріч президента Української федерації карате Сергія Левчука з головами місцевих клубів.

Як зазначив на прес-конференції у Ратуші Сергій Левчук, юніорська збірна України з карате не візьме участі в Чемпіонаті Європи-2018, який відбудеться у Росії. Таке рішення прийняла президія української Федерації карате: “Ми вважаємо, що в під час військових дій їхати на змагання до країни-агресора є неприйнятним. Звісно, спорт і політика не повинні змішуватися, але карате завжди було патріотичним видом спорту”.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині за несплату ...
Наступна новина: Чернівці: У Ратуші ...

КОМЕНТАРІ