В Житомирській області огляд можливостей для громадськості та журналістів. ГРАНТИ,ТРЕНІНГИ,КОНКУРСИ

В Житомирській області огляд можливостей для громадськості та журналістів. ГРАНТИ,ТРЕНІНГИ,КОНКУРСИ

22.11.17 10:15 0 658
Запрошуємо до активності представників громадськості та ЗМІ. До вашої уваги пропонуємо тижневий огляд актуальних семінарів, тренінгів, програм, грантів та конкурсів. Тренінг для журналістів БюджетPro

Як формується бюджет України? Яким чином фінансуються місцеві бюджети? Як на Бюджет-2018 вплине державний борг України? Отримайте відповіді на ці та інші питання про державний бюджет від тих, хто його формує! Про бюджет зрозумілою мовою. Запрошуються представники ЗМІ та громадського суспільства.

Зареєструватися на проект БюджетPro за посиланням.

Протягом листопада-грудня 2017 представники Міністерства фінансів поділяться деталями формування державного та місцевих бюджетів, а також розкажуть, яким чином суспільство може відслідковувати бюджетні витрати.

Усі лекції відбуватимуться з 21 листопада до 7 грудня у MediaHub (м. Арсенальна, вул. Омеляна-Павленка, 4/6);

Тренінг реалізується спільно Міністерством фінансів та Deutsche Gesellschaft f?r Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Школа комунікацій у Миколаєві

Міжнародний республіканський інститут в Україні запрошує до участі у навчанні з комунікацій працівників комунікаційних відділів та підрозділів органів місцевого самоврядування, представників громадських організацій, підприємців та активних миколаївців. Дедлайн заповнення аплікаційної форми - 21 листопада 2017 р.

ЧОМУ?

Щоб навчитись чути й бути почутими та разом досягати результатів. Адже комунікація — “вулиця з двостороннім рухом”, обмін ідеями, що веде до взаємного розуміння. А її провал - до конфлікту, що гальмує розвиток.

ЩО?

Школа комунікацій - освітній проект Міжнародного республіканського інституту в Україні. Курс з комунікацій у політиці, PR і медіа.

ДЕ?

Миколаїв

КОЛИ?

4 блоки по 2 дні з листопада 2017 по лютий 2018.

Перший модуль стартує 24-25 листопада.

Що і кому це дасть?

* Працівники державних установ та органів місцевого самоврядування, зможуть здобути знання про позиціонування міськради та посилити навички роботи з громадянами;

* Спеціалісти з комунікацій: політологи, PR-фахівці, журналісти розвинуть бачення взаємодії з фахівцями з інших сфер, знати особливість роботи кожного з них, навчить краще розуміти їх, як співгромадян, клієнтів та партнерів;

* Підприємці отримають шанс творити комунікаційну стратегію;

* Студенти та початківці, небайдужі до життя міста зможуть рости, як впливові громадяни і спеціалісти з комунікацій всередині міста.

Усі витрати, пов'язані з навчанням оплачуються МРІ в Україні.

Учасники будуть забезпечені роздатковими матеріалами та харчуванням під час навчання.

Для участі у конкурсі необхідно заповнити аплікаційну форму за адресою: www.goo.gl/forms/1oGGF0tjdRvcXGPv1

Дедлайн заповнення аплікаційної форми до 21 листопада 2017 року. Відібрані учасники отримають підтвердження участі та програму першого модуля 22 листопада. Навчання і грант: розпочато відбір ідей на Хакатон з медіаграмотності

«Інтерньюз-Україна» запрошує медіа-активістів та журналістів до участі у Хакатоні з медіаграмотності: надсилайте ідеї, удосконалюйте їх та отримуйте грант на втілення. Дедлайн - 30 листопада.

Захід відбудеться 7-9 грудня 2017 року у Києві в рамках реалізації проекту «Зміцнення незалежних ЗМІ в Молдові, Україні та Грузії».

Що? Хакатон з медіаграмотності.

Де і коли? Київ, 7-9 грудня 2017 року.

Хто може взяти участь? Команда редакції ЗМІ або неурядової організації (троє людей, в тому числі технічний спеціаліст/ програміст).

Як взяти участь? Заповнити форму, в ній представити ідею інноваційного проекту з медіаграмотності. Дедлайн – 30 листопада 2017 року, 18.00.

Що отримають три найсильніші ідеї? Грант на реалізацію проекту в розмірі $4500.

Маєте питання про заповнення заявки? Звертайтесь до координатора Хакатону Анни Калініченко за тел. (044) 458 44 40, (066) 364 28 08, пишіть на електронну адресу hkalinichenko@internews.ua.

Мета заходу – надати учасникам хакатону можливість реалізувати ідеї проектів в царині медіаграмотності, що передбачають технологічну складову, тим самим підвищуючи рівень медіаграмотності для ЗМІ, ГО та їх аудиторій.

Організатори запросять 10 команд. Кожна з команд має представляти редакцію ЗМІ чи неурядову організацію та має складатись з трьох представників. Один з членів команди повинен володіти знаннями щодо технічних характеристик пропонованого проекту.

Упродовж трьох днів з учасниками поділяться досвідом спікери, редакції та організації, що успішно реалізовують проекти у сфері медіаграмотності. За допомогою тренерів та фасилітаторів учасники матимуть змогу доопрацювати ідеї своїх проектів та представити журі. Три найсильніші ідеї визначені журі отримають гранти 4500 доларів США кожен на реалізацію ідей в період з 11 грудня по 31 січня 2018 року. Команди-переможці повинні мати змогу укласти грантовий договір.

Який формат участі в конкурсі?

Потенційні учасники заповнюють форму, в якій мають подати опис розробленої ідеї проекту у сфері медіагромотності, яку вони планують реалізувати, і який передбачає технологічний компонент.

Критерії відбору

Організатори відбирають учасників Хакатону на основі інновацінйості ідей, актуальності та реалістичності реалізації проекту в короткі терміни.

Якою може бути тематика проектів з технологічною складовою?

* Інтерактивні проекти для взаємодії з аудиторіями;

* Освітні проекти, націлені на конкретні аудиторії;

* Фактчекінгові проекти;

* Проекти націлені на захист прав людини та інформування про права людини;

* Проекти націлені на спостереження за політиками та політичними партіями з метою недопущення маніпуляцій;

* Медійні проекти націлені на полегшення доступу суспільства до об'єктивної та актуальної інформації.

Учасникам з-поза меж Києва організатори відшкодовують витрати на проїзд, забезпечують проживання і харчування.

Деталі Хакатону оновлюються на блозі https://mediahackathon.blogspot.com/. Хештег Хакатону – #hackmedia_ua

Термін подачі заявок: до 30 листопада 2017 року, 18.00. Організатори очікують, що відібрані учасники самостійно подбають про доїзд до Києва з подальшою компенсацією витрат.

Додаткову інформацію Ви можете отримати у координатора Хакатону Анни Калініченко за тел. (044) 458 44 40, (066) 364 28 08, або написавши на електронну адресу hkalinichenko@internews.ua Медіашкола децентралізації для українських регіональних журналістів

Запрошуються журналісти друкованих та онлайн-медіа, які висвітлюють реформу децентралізації та прагнуть вдосконалити свої знання та вміння, пройшовши навчання в рамках 3-денної «Медіашколи децентралізації».

Академія української преси за сприяння Програми «U-LEAD з Європою», що реалізується Deutsche Gesellschaft f?r Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Шведським агентством з питань міжнародного співробітництва і розвитку (Sida), проводить масштабний всеукраїнський проект за інформаційної підтримки Національної спілки журналістів України. Проект спрямований на підвищення якості фахового висвітлення реформи децентралізації в Україні.

До участі запрошуються журналісти друкованих та онлайн-медіа, які висвітлюють реформу децентралізації та прагнуть вдосконалити свої знання та вміння, пройшовши навчання в рамках 3-денної «Медіашколи децентралізації для українських регіональних журналістів».

Метою проекту є створення мережі кваліфікованих журналістів, які будуть професійно висвітлювати реформи децентралізації по всій Україні.

Медіашкола відбудеться протягом жовтня 2017 року – березня 2018 року в 24-х областях України.

У грудні заходи проходитимуть у 4-х областях України (Вінницька, Запорізька, Черкаська, Миколаїівська).

Дати та місця проведення Медіашколи:

* 6-8 грудня – Вінниця

* 6-8 грудня – Запоріжжя

* 13-15 грудня – Черкаси

* 13-15 грудня – Миколаїв

Заповнити анкету >>>

Заявки приймаються до 4 грудня 2017 року.

Відбір учасників здійснюється на конкурсній основі.

Протягом 3-х днів учасники матимуть змогу підвищити рівень знань з висвітлення реформи та отримати допомогу у створенні професійного матеріалу, що буде опублікований у ЗМІ, які вони представляють. Після участі у тренінгу та публікації кінцевого продукту, журналісти матимуть можливість знову обмінятися та поділитися своїм досвідом. По завершенню проекту роботи журналістів будуть опубліковані у збірнику, присвяченому висвітленню питань децентралізації.

Організатори покривають всі витрати на проїзд, харчування та проживання учасників. Аналізуй е-декларації – отримай стипендію на підготовку матеріалу

Громадська організація «Інтерньюз-Україна» оголошує конкурс малих стипендій на виробництво серії з 5 журналістських розслідувань, заснованих на аналізі електронних декларацій представників органів влади. Дедлайн - 30 листопада 2017 р.

Виготовлені матеріали мають базуватися на відкритих джерелах, наприклад, офіційний сайт НАЗК чи його громадський аналог «Декларації». Перевагу матимуть розслідування, що міститимуть візуальні матеріали.

Стипендії зможуть отримати ті журналісти, які запропонують найцікавіші ідеї для створення матеріалів.

Відбір учасників триватиме до 30 листопада 2017 року.

У рамках Програми відібрані видання зможуть отримати стипендію у розмірі до 7,800 тис грн на виробництво п'яти матеріалів у форматі:

* статті для друкованих ЗМІ;

* статті для онлайн ресурсу;

* інформаційного матеріалу з інфографікою/постером.

Матеріал має бути розміщений у друкованому ЗМІ чи онлайн-виданні.

Відбір учасників, які запропонують кращі ідеї, здійснюватиме Конкурсна комісія (незалежні експерти).

Матеріали, виготовлені в рамках Програми, мають:

* Відповідати тематиці конкурсу;

* Базуватися на аналізі електронних декларацій держслужбовців;

* Професійно та грамотно розкривати тему;

* Бути виконаними з дотриманням журналістських стандартів;

* Легко сприйматися та бути зрозумілими читачу.

Стипендія надається лише за умов дотримання учасниками Програми вищезазначених критеріїв конкурсу.

Умовою отримання стипендії є виготовлення і публікація серії з 5 матеріалів.

Термін виготовлення серії матеріалів: грудень 2017- січень 2018.

Для участі у відборі до Програми малих стипендій учасники мають заповнити онлайн-анкету. Звертаємо увагу, що в анкеті потрібно вказати ідеї для журналістських розслідувань, які стосуються аналізу декларацій.

Останній термін заповнення і надсилання онлайн-анкети: 30 листопада 2017 року включно.

Додаткову інформацію можна отримати у координатора Програми Оксани Вітер за телефоном: 050 268 63 30, або e-mail: oviter@internews.ua Конкурс проектів «Ініціативи із застосування принципів універсального дизайну та доступності»

Як можна трансформувати громадський простір, поліклініки, центри соціальних послуг, офісні приміщення таким чином, аби вони були доступними для всіх, зокрема людей з інвалідністю та інших маломобільних груп? Якщо ви маєте ідеї, як застосувати принципи універсального дизайну в Україні, подавайте заявки на конкурс. Найкращим проектам буде надана фінансова допомога в їхній реалізації. Дедлайн - 15 грудня 2017 р.

Програма має на меті сприяти застосуванню принципів універсального дизайну та доступності до об'єктів, середовища та процесів як засобів залучення та участі людей з інвалідністю в Україні. Це також підтримка у подоланні існуючих бар'єрів, що перешкоджають чи обмежують рівні можливості для людей з інвалідністю до послуг та об'єктів, призначених для загального публічного доступу, а також гарантування того, що права людей з інвалідністю у сфері охорони здоров'я, навчання, зайнятості, надання публічних та соціальних послуг реалізовуються повною мірою.

Задля досягнення вищезазначеного в рамках Програми передбачено надання міні-грантів на підтримку ініціатив, спрямованих на застосування принципів універсального дизайну.

Мета конкурсу: сприяти покращенню доступності та зручності середовища, закладів та послуг для використання всіма людьми без обмежень, беручи до уваги потреби маломобільних груп населення.

Завдання конкурсу

* поширити інформацію про універсальний дизайн, його принципи, кращу практику застосування;

* налагодити співробітництво між органами влади, бізнесом та представниками різних груп населення, зокрема маломобільних, задля спільного проектування та створення середовища, продуктів, послуг тощо з урахуванням їх потреб;

* сприяти створенню прототипів різних об'єктів та послуг, які відповідають принципам універсального дизайну з метою їх подальшого поширення.

Конкурсні категорії

* охорона здоров'я (у цій категорії приймаються пропозиції від закладів, що надають екстрену та первинну медико-санітарну допомогу) – мінімум 2 ініціативи буде підтримано;

* соціальні та реабілітаційні послуги (у цій категорії приймаються пропозиції від НЕстаціонарних закладів та реабілітаційних установ, що надають соціальні та реабілітаційні послуги на рівні громади, у т.ч. для людей з інвалідністю) – мінімум 2 ініціативи буде підтримано;

* зайнятість (у цій категорії приймаються пропозиції від роботодавців, які створили або планують створити робочі місця не менше ніж для 5 осіб І чи ІІ групи інвалідності) – мінімум 3 ініціативи буде підтримано;

* інші: нестаціонарні заклади сфери освіти, заклади та об'єкти дозвілля, публічний простір та публічні приміщення, центри громади, ініціативи щодо доступності інформації, предмети та програмне забезпечення, тощо які сприяють залученню та побудовані на принципах універсального дизайну.

Пакет документів повинен бути поданий українською мовою та має складатися з:

Належно заповненої аплікаційної форми проектної пропозиції (в двох форматах PDF з підписами та печаткою та Word) та таких додатків (у форматі PDF):

* Додаток 1. Копія свідоцтва про реєстрацію

* Додаток 2. Резюме фахівців, які будуть призначені відповідальними за реалізацію проекту згідно з вимогами п.4.1

* Додаток 3. Гарантійний лист щодо співфінансування із зазначенням суми або форми співфінансування (у разі, якщо внесок буде надано не організацією-заявником).

* Додаток 4. Лише для неприбуткових організацій - Довідка з податкової інспекції про внесення організації до Реєстру неприбуткових організацій із зазначенням коду неприбутковості.

Файл з аплікаційною формою повинен мати коротку назву організації-заявника, а файли з додатками повинні бути пронумеровані відповідно номеру додатку (номери додатків не змінюються). У тексті електронного листа слід перерахувати, які додатки вкладено. Вкладення не слід архівувати.

Розмір електронного відправлення проектної пропозиції включно із додатками не повинен перевищувати 7 МБ (7000 кБ).

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна: Жертви ...
Наступна новина: Чернівці: Городяни ...

КОМЕНТАРІ