Що краще - масляні обігрівачі або електричні конвектори?

Що краще - масляні обігрівачі або електричні конвектори?

22.11.17 21:59 0 1188

Масляний радіатор і електричний конвектор відносяться до популярних типам обігрівачів. Принципи їх роботи схожі, але мають ряд відмінностей. Що краще масляний обігрівач або електроконвектор? Давайте розберемося і допоможе нам в цьому співробітник інтернет-магазину https://elmir.ua/heaters_fan_heaters_convectors/, в якому безпосередньо можна придбати дані прилади в Україні.

Корпус масляного радіатора наповнений мінеральним маслом, в яке занурені елементи, які його розігрівають. Нагріте повітря розподіляється по кімнаті за рахунок різниці температур.

Конвектор має металеві або керамічні нагрівальні елементи. Циркуляція відбувається за рахунок різної щільності холодного і теплого повітря. Нагрівальний елемент має велику площу і невисоку температуру нагрівання.

Габарити обігрівачів

Конструктивно конвектор складається з нагрівальних елементів, захищених металевими пластинами. Це плоский пристрій, його маса не перевищує 10-12 кг. Маса радіаторів 18-25 кг. Їх ширина більше, ніж у конвекторів, тому вони займають більше місця в приміщенні.

Висновок: електроконвектори легші та компактніші та за цим параметром вони виграють у масляних радіаторів.

Розміщення обігрівача в приміщенні

За рахунок плоскої конструкції, електроконвектори розміщують на стінах. Ті моделі, які мають ніжки або коліщата, легко переміщаються в будь-яке зручне місце в приміщенні. Масляні радіатори мало відрізняються в цьому відношенні, їх теж ставлять там, де зручно.

Висновок: за цим критерієм особливих відмінностей немає, обидва типи однаково мобільні і встановлюються там, де зручно користувачу.

Споживання енергії

В масляному радіаторі процес розігріву проходить повільніше ніж в конвекторі. Спочатку нагріваються ТЕНи, потім масло, потім корпус і тільки потім прогрівається навколишнє повітря. У електроконвекторів процес йде швидше - нагрівальні елементи відразу обігрівають повітря. Тому споживання енергії у них ~ на 25 % менше, ніж у масляних радіаторів тієї ж потужності.

Висновок: конвектори економічніші, ніж масляні обігрівачі.

Комфорт для користувача

Конвектори, які безпосередньо обігрівають повітря, створюють кращу циркуляцію повітря і рівномірно розподіляють температуру в приміщенні. Масляні радіатори сильно нагрівають повітря в своїй локальній зоні, але конвекція повітря менш інтенсивна і тому приміщення прогрівається менш рівномірно.

Висновок: конвектори створюють більш комфортні температурні умови для людини.

Безпека

Через високу температуру робочих поверхонь, масляні радіатори не рекомендують ставити поруч з меблями і біля стін, тому, що є ризик загоряння. Рекомендується розміщувати такі агрегати на відстані не менше 0,5 метра від меблів і стін. Конвектори менш небезпечні за рахунок більш низької температури поверхні (~ 60 0 С). Низька температура поверхні дозволяє розміщувати ці пристрої поруч з меблями.

Висновок: конвектори безпечніші, їх можна розміщувати в будь-якому зручному місці. Для масляних радіаторів є обмеження.

Термін служби

Термін служби масляного радіатора складає 5-7 років. Звичайно, радіатори служать і довше, але після кількох років роботи можуть з'явитися проблеми з герметичністю корпусу і регуляторами температури. Конвектори завдяки більш простій конструкції служать довше: 10-15 років.

Висновок: за цим критерієм конвектори краще за масляні радіатори.

Управління

Масляні радіатори оснащуються термостатами, які регулюють температуру нагрівання. Є моделі, в яких термостати запобігають перегріву агрегату. Температурний режим регулюється як вручну, так і за допомогою електронного управління. Електроконвектори мають аналогічні системи управління.

Висновок: обидва типи обігрівачів мають аналогічні системи управління, однозначної переваги немає.

Екологічність

Внаслідок конвекції, повітря в кімнаті, що обігрівається, постійно циркулює. Це провокує протяги і пил в такому приміщенні не осідає. Це властиво як масляним радіаторам, так і електроконвекторам. Правда, окремі конвектори оснащуються системами очищення повітря від пилу і мікробів.

Висновок: обидва типи обігрівачів надають однаковий вплив на екологію в приміщенні, але перевагою володіють електроконвектори, які оснащуються системою очищення повітря та покращуючи екологію в приміщенні.

Вартість

Масляні обігрівачі в більшості своїй дешевші за електроконвектори аналогічної потужності.

Висновок: за цим критерієм перевагу мають масляні радіатори.

Підведемо підсумок:

З таблиці видно, що за більшістю показників електроконвектори кращі, ніж масляні обігрівачі. Єдиний серйозний мінус електроконвекторів - їх вартість. В середньому, електроконвектори дорожчі масляних радіаторів аналогічної потужності на 30-40 %.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Біль у спині - головний ...

КОМЕНТАРІ