Представники діаспори закордонних українців відвідали Тернопільщину

Представники діаспори закордонних українців відвідали Тернопільщину

23.11.17 11:54 0 570
Протягом дев'яти днів в Україні перебувають представники української діаспори з 22 країн світу, студенти місцевих університетів, молодіжні товариства українців з діаспори. Мета їхнього приїзду – ознайомлення з діяльністю органів місцевого самоврядування, співпраця зі ЗМІ та обмін культурними цінностями. Тернопільщину шестеро представників діаспори з Литви, Польщі, Бразилії, України, Грузії та Російської Федерації відвідали за сприяння народного депутата України Олега Барни та за ініціативи голови Тернопільскої ОДА Степана Барни.

У Тернопільській області активна молодь з діаспори побувала у кількох населених пунктах, відвідала печери, криївку та взяла участь у перепохованні українських Героїв, яких розстріляли німецькі окупанти у листопаді 1942-го. 20 листопада, вони зустрілися з головою Тернопільської ОДА Степаном Барною.

Він розповів їм детальніше про область, про її розвиток, напрями співпраці з іноземними країнами, інвестиції та культурне надбання краю. Зокрема, голова ОДА наголосив, що на Тернопіллі знаходиться 34 замки, а це третина замків всієї України. Також область – одна із динамічніших в напрямі створення об'єднаних територіальних громад. Їх у нашому краї вже є 40.

«Щодо економіки, то у нас пішла добра ситуація в напрямі залучення іноземних інвестицій. Ми співпрацюємо з понад 90 країнами світу. В області працює кілька підприємств з японськими інвестиціями, які спеціалізуються на виробництві комплектуючих для автомобілів. Утім, ми й надалі зацікавлені в реалізації інвестиційних проектів. Наш регіон є сільськогосподарським, але нас менше цікавить сільське господарство як сировинний придаток. Ми зацікавлені у виробництві, щоб створювати додану вартість, нові робочі місця та піднімати середню заробітну плату», – зазначив Степан Барна. І підкреслив, що область буде рада співпраці з молоддю із діаспори і готова підтримувати їхні проекти та брати в них участь.

У тому, як всі механізми працюють та взаємодіють в області переконався й керівник Українського молодіжного клубу м. Москва (Російська Федерація) Ярослав Копильчук. Він зауважив, що їхній візит до України зумовлений стажуванням у Верховній Раді в рамках молодіжної Програми стажування у державних органах України. І програма їхнього перебування – це політика та ЗМІ очима молоді. Власне, основної цілі їм вдалося досягти, адже побували й на нарадах, засіданнях, побачили село, реальні проблеми і як вони вирішуються.

У свою чергу, як наголосив депутат ВРУ Олег Барна, Україна перебуває у досить складній ситуації у цій війні з Росією, яка має чималу армію. І протистояти їй можна лише об'єднавши зусилля із світовою спільнотою, адже Україна стоїть не лише на плацдармі захисту своєї території, а й Європи. І тому фракцією БПП започатковано у Верховній Раді створення групи «Україна – діаспора», де кожен депутат цієї групи, коли виїжджає за кордон на офіційні зустрічі має обов'язково зустрітися з представниками діаспори.

«Більш широким аспектом було залучення до співпраці молоде покоління наших діаспорян. Тобто тут присутні стажисти і студенти місцевих університетів з інших країн, які представляють діаспору, молодіжні товариства українців в діаспорі. І ми запросили їх, щоб вони познайомилися з Україною безпосередньо, щоб побачили її не те, щоб з середини, а з самого українського села. Депутати-мажоритарники взяли їх на округ і вони ознайомилися з діяльністю депутата, органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади. Побачили як здійснюється суспільна й громадська діяльність. І, зокрема, відвідавши українські села, наші гості побачили сутність України, наші здобутки, побачили, що багато ще потрібно зробити, а головне дізналися про перспективи відродження України», – акцентував Олег Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Владислав ...

КОМЕНТАРІ