Чернівці: Порядок оздоровлення громадян постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи

Чернівці: Порядок оздоровлення громадян постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи

23.11.17 08:54 0 576
Як повідомили в департаменті праці та соціального захисту населення, згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2016 р. №854 затверджено Порядок надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, здійснення доплат за рахунок власних коштів,

виплати грошової компенсації громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильсткої катастрофи, який регулює порядок надання послуг із санаторно-курортного лікування з 1 січня поточного року.

Так, оздоровлення громадян постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до 1 категорії та дітей з інвалідністю здійснюється шляхом надання державою щорічної грошової допомоги для проведення компенсації вартості санаторно-курортної путівки, шляхом безготівкового перерахування коштів санаторному закладу.

Розмір грошової допомоги для компенсації вартості санаторно-курортної путівки складає для осіб, віднесених до І категорії – 5250 грн., для дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов'язана з Чорнобильською катастрофою – 10840 грн..

Запроваджений порядок дає можливість черговикам право вибору санаторно-курортного закладу, з врахуванням індивідуальних потреб. Направлення до санатортного закладу здійснюється на підставі укладеного тристоронього договору між департаментом праці та соціального захисту насалення, санаторно – курортним закладом та чорнобильцем, який направляється на оздоровлення.

Міністерством соціальної полікити України затверджено перелік базових послуг, які надаються санаторним закладам чорнобильцям відповідно до медичних рекомендацій та входять у вартість путівки.

За інформацією районних управлінь соціального захисту населення департаменту праці та соціального захить населення на обліку перебуває 168 чорнобильців, віднесених до І категорії. На оздоровлення даної категорії осіб на поточний рік передбачено 183 тис.750грн. На даний час укладено 35 договорів з санаторно-курортними закладами, за якими 34 черговики оздоровились. Загальна сума витрат складає 178 тис. 306 грн.

Даним Порядком, крім права самостійного вибору санаторно-курортного закладу передбасено ведення окремого обліку постраждалих громадян, які виявили бажання отримати грошову компенсацію замість путівки на санаторно-курортне лікування. Зазначена норма діятиме з 1 січня 2018р. Середня вартість путівки для проведення виплати компенсації встановлена із розрахунку 35 відсотків чинного з січня відповідного року одного прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність (із заокругленням до однієї гривні). Законопроектом про Держбюджет з 1 січня 2018 р. прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність передбачено на рівні 1373 грн..

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ