Хто такий агроном?

Хто такий агроном?

23.11.17 13:36 0 1718

Людина ще в далекій давнині почала обробляти землю, вирощувати зернові та овочеві культури. Згодом з'явилася агрономія - важлива наука, в основі якої лежить вивчення сільгосп виробництва. Агроном - це людина, яка є провідником цієї науки в сільському господарстві. Це одна з найважливіших професій на селі. Від цього фахівця в значній мірі залежить результат праці в землеробській галузі. Далі, ми поговоримо про цю професію більш детально і розповість нам про неї головний редактор агропорталу: https://agroportal.online/.

Що робить агроном?

В даний час дана професія затребувана в сільгосппідприємствах, великих фермерських господарствах, а також в плодорозсадниках і теплицях. Цей фахівець відповідає за вирощування сільськогосподарської продукції.

У завдання агронома входить:

  • підбір польових і садово-городніх культур, які можна ефективно обробляти в даній місцевості;
  • і вибір конкретних сортів;
  • визначення строків сівби і збирання врожаю, а також час проведення заходів по догляду за рослинами;
  • вивчення стану грунту і підбір добрив;
  • визначення методів боротьби з паразитами на сільськогосподарських культурах.

Результат роботи агронома видно безпосередньо після збирання врожаю. Ефективність його праці визначається показниками врожайності.

З настанням осені у агронома з'являються нові турботи. Він повинен забезпечити збереження вирощеного врожаю та підготувати якісне насіння до нового посадкового року.

Що потрібно, щоб стати агрономом?

З ранньої весни до пізньої осені більшу частину робочого часу агрономи проводять на відкритому повітрі, в полі. Досить тривалі періоди часу (під час сівби, заготівлі кормів, збирання врожаю) агроном має ненормований робочий день.

Цей фахівець організовує роботу трактористів, комбайнерів, водіїв. Йому необхідно вміти знаходити спільну мову з колективом сільськогосподарських робітників.

Одна з головних особливостей даної професії полягає в тому, що праця цих фахівців залежить від погодних умов. Тривалі дощі або, навпаки, посуха можуть привести до різкого падіння врожайності. В цьому випадку всі зусилля агрономів стають багато в чому марними.

Людина, яка вирішила присвятити себе агрономії, повинна володіти:

  1. здатністю самостійно мислити і приймати відповідальні рішення;
  2. умінням прогнозувати різні етапи сільськогосподарського виробництва;
  3. організаторськими здібностями;
  4. фізичною та емоційною витривалістю;
  5. спостережливістю.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: МОЗ про автономізацію ...
Наступна новина: Чернігів: КП «АТП2528» на ...

КОМЕНТАРІ