Рефінансування кредиту: коли це вигідно?

Рефінансування кредиту: коли це вигідно?

24.11.17 22:30 0 960

На ринку споживчих кредитів рефінансування є досить молодим видом банківських послуг, але вже стрімко набирає популярність. Пов'язано це з тим, що саме дана послуга дозволяє позичальникові вирішити безліч проблем, пов'язаних з кредитом, запобігти зайвим витратам і зберегти хорошу кредитну історію. По суті, рефінансування - це своєрідний кредитний механізм, який надає позичальникові можливість отримати набагато вигідніші умови за поточним кредитом. Найчастіше, дана послуга використовується в роботі з такими великими кредитами, як:

  • іпотека;
  • авто-кредит;
  • або кредити для розвитку бізнесу.

Рефінансування необхідне для того, щоб допомогти позичальнику своєчасно виплачувати суму боргу на зручних і потрібних йому умовах, так як з плином часу кредитні ставки можуть змінюватися далеко не на користь позичальника, який змушений платити більше. Цього разу ми вирішили розповісти вам докладніше про послугу рефінансування і про те, в яких випадках позичальникові буде вигідно нею скористатися і допоможе нам в цьому головний редактор сайту https://refinansirovanie.org/, на якому можна знайти все, що стосується рефінансування та реструктуризації боргів.

Рефінансування: Що це таке?

Говорячи простою мовою, рефінансування - це банківська послуга, що дозволяє погасити один кредит за рахунок іншого тільки що оформленого. Тобто, якщо позичальник виплачує діючий кредит, умови якого його не влаштовують, він може звернутися в інший банк з проханням рефінансування, де стане можливим укладення нового контракту на більш вигідних умовах. У підсумку, всі грошові кошти, отримані при оформленні нового кредиту, перераховуються на рахунок старого для його дострокового закриття. Старий контракт закриється, і позичальник отримає новий контракт з прийнятними для нього умовами.

За допомогою рефінансування можна значно знизити процентні ставки і зменшити переплати, а також позбутися від заставного обтяження і збільшити термін оформлення для зменшення щомісячної оплати. Найчастіше позичальники звертаються до даної послуги, щоб знизити саме процентну ставку.

Наприклад, припустимо, що громадянин N має поточний експрес-кредит із загальною річною ставкою в 51 %, де в умовах оформлення не була потрібна довідка про доходи. Якщо громадянин N скористається послугою рефінансування в іншому банку, де потрібно така довідка, річна ставка по кредиту може знизитися майже в 2 рази, що є набагато більш вигідним і менш витратним.

Для оформлення рефінансування необхідний той же пакет документів, що і при подачі заявки на кредит, але до нього також додається довідка про попередню позику.

За допомогою рефінансування споживчих кредитів можна погасити:

  1. кредитні карти;
  2. кредити готівкою;
  3. авто- і бізнес-кредити.

До того ж, деякі банки пропонують об'єднати відразу кілька позик в одну.

Однак, якщо ви вирішили звернутися до послуги рефінансування необхідно уважно ознайомитися з усіма умовами. Наприклад, якщо у банку, де у вас є поточний кредит, є штраф за дострокове погашення, декілька раз подумайте, а чи варта гра свічок.

Рефінансування вигідне в наступних ситуаціях:

  • Коли кредит узятий на значну суму (авто-кредит, іпотека);
  • Коли платоспроможність позичальника знижується;
  • Коли хочеш заощадити час і зменшити витрати на переплату.

Висновки

Як бачите, рефінансування - це банківська послуга, яка сприяє не тільки вирішенню фінансових проблем позичальника, але і зменшенню ризиків на ринку роздрібного кредитування самого банку. Особливо рефінансування вигідне для позичальників, у яких виникли труднощі з погашенням кредиту в зв'язку з погіршенням фінансового становища.

В цілому, дана послуга стає все більш і більш затребуваною, тому якщо у вас виникли якісь фінансові проблеми або ви просто шукаєте більш прийнятні для себе умови, то цілком можете скористатися послугою рефінансування, щоб убезпечити себе від можливих неприємних ситуацій з банком або поганої кредитної історії, ризикуючи якою можна назавжди виключити ймовірність схвалення нового кредиту в майбутньому.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ