Делегація з Великопольського воєводства відвідала Тернопільщину

Делегація з Великопольського воєводства відвідала Тернопільщину

25.11.17 11:40 0 619
Міжрегіональне співробітництво з Великопольським воєводством є одним з пріоритетних напрямів двосторонніх відносин. Тому ми хотіли б поглибити співпрацю та укласти відповідну Угоду, яка закріпить спільне прагнення сприяти розширенню партнерства. На цьому акцентував голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час зустрічі з делегацією Великопольського воєводства Республіки Польща, яку очолив Віце-маршалек воєводства Войцех Янковяк.

Як наголосив Степан Барна під час зустрічі з представниками делегації, Великопольське воєводство цікаве для області власним економічним потенціалом, а також перспективами залучення інвестицій в сфері інноваційного розвитку галузей промисловості та сільського господарства.

«Ми особливо зацікавлені у спільній проектній діяльності в рамках програм польської допомоги та Вишеградської групи, яка передбачає програму мобільності державних службовців; сприяння у проведенні реформ у сферах децентралізації, енергоефективності; сприяння розвитку малого і середнього бізнесу та попередження безпекових загроз. Вагомою також є перспектива співпраці у галузі культури, освіти, та туризму. Адже наша область багата на культурно-історичні пам'ятки та об'єкти, які побудовані в різних історичних періодах. Зокрема, на Тернопільщині знаходиться третина замків України, а саме 34. Тому ми зацікавлені у подальшій співпраці, тим більше, що потенціал є», – зауважив голова ОДА.

У свою чергу, представники польської делегації також висловили зацікавлення у подальшій співпраці, навіть окреслили кілька напрямів, в яких вони бачать можливість спільного розвитку та розширення партнерства. Власне, й мета візиту делегації на Тернопільщину – обговорення актуальних напрямів співробітництва із воєводством; налагодження співпраці з Тернопільським обласним центром зайнятості, Регіональним відділенням Українського союзу промисловців та підприємців у Тернопільській області, Організацією роботодавців області.

Довідково:

Одним з основних зовнішньоекономічних напрямків України в цілому та Тернопільської області зокрема є співпраця з країнами Європейського Союзу, в тому числі із Республікою Польща.

Обсяг зовнішньої торгівлі товарами області з Республікою Польща за січень-вересень 2017 року склав 259,6 млн. дол. США або 49% від загального зовнішньоторговельного обороту області та збільшився на 20,1%. Обсяг експорту товарів до Республіки Польща склав 137,4 млн. дол. США та зріс на 16,0%.

Обсяг прямих польських інвестицій, внесених в економіку області станом на 1 липня 2017 року, становив 3,2 млн. дол. США або 7,4% їх загального обсягу.

В області працює 37 підприємств з польським капіталом.

Серед яких: ТОВ «Рікое Україна» (вантажний автомобільний транспорт), спільне Українсько-Польське ТОВ «М'ясовіта» (виробництво м'ясних продуктів), ТОВ «Сармата Україна» (оптова торгівля), ТОВ «Органік Агро» (змішане сільське господарство), ТОВ «Мост-Україна» (оптова торгівля).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Техники увеличения губ
Наступна новина: Представники Британської ...

КОМЕНТАРІ