На Тернопіллі рада підтримала законопроект щодо спрощення планування територій ОТГ

На Тернопіллі рада підтримала законопроект щодо спрощення планування територій ОТГ

25.11.17 13:04 0 506
Ми відкриваємо ОТГ шлях управляти своїми територіями. Так прокоментував прийнятий Парламентом у першому читанні законопроект №6403 «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», спрямований на спрощення планування територій для громад, віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Коли кажуть, що ми щось додатково нав'язуємо, або вводимо обов'язковість – це навпаки спрощує підхід планування території, тому що замість трьох документів - схема планування, схема планування території громади, генеральний план окремих населених пунктів - вводиться один документ, який стосується плану ОТГ. Цим законопроектом відкривається шлях для того, щоб наступним кроком дати можливість розпоряджатися земельними ресурсами», - зазначив Геннадій Зубко.

За словами віце-прем'єр-міністра, законопроект спрямований на врегулювання питань планування та забудови територій, а також відносин при розробленні та затвердженні документації з просторового планування, забезпечення об'єднаних територіальних громад (ОТГ) єдиною документацію із просторового планування тощо.

Документ передбачає запровадження нових термінів у відповідній сфері («просторове планування», «містобудівні потреби», «спільні інтереси» тощо). Також поняття «містобудівна документація» замінюється поняттям «документація з просторового планування». Запроваджуються види такої документації, зокрема «план об'єднаної територіальної громади», «проект забудови територій» тощо.

У проекті також пропонується створити Державний реєстр документації з просторового планування на державному, регіональному та місцевому рівнях; віднести до компетенції Уряду прийняття рішення про розроблення, затвердження, внесення змін до Генеральної схеми планування території України та встановити державні вимоги щодо використання територій.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі демонтовано ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ