Модернізація вуличного освітлення Чернівців планується за бюжетні кошти та кошти Євросоюзу

Модернізація вуличного освітлення Чернівців планується за бюжетні кошти та кошти Євросоюзу

25.11.17 08:26 0 660
«Чернівці мають шанс отримати технічну допомогу від ЄС на модернізацію зовнішнього освітлення міста в рамках Угоди мерів – ініціативи Східного партнерства щодо Сталого енергетичного розвитку, – повідомив на щотижневому брифінгу міський голова Олексій Каспрук.

– Йдеться про спільний проект департаменту житлово-комунального господарства і ГО «Бізнес-центр», в рамках якого передбачається заміна 146 км проводів ліній зовнішнього освітлення та 4155 натрієвих ламп на світлодіодні, , три дитячі майданчики у різних районах міста будуть обладнані установками ВЕД-сонця, плануємо закупити 2 автопідйомники для проведення будівельно-монтажних та експлуатаційних робіт. Загальна вартість проекту майже 1,6 млн. євро, з яких понад 1,2 млн. євро або майже 79% – це грантові кошти, 330 тисяч євро – співфінансування міської ради. У світлі останніх подій – це дуже актуальна проблема. Бо це безпека людей. Отримання цих коштів стане можливим, якщо виконком і міська рада 28-30 листопада підтримають проект». Проект дуже потрібен місту. На сьогоднішній день комунальне підприємство « Міськсвітло» має лише одну нову вишку, а отже повноцінно виконувати ремонтні роботи на мережах зовнішнього освітлення може лише одна ремонтна бригада.

КП «Міськсвітло» виділено з міського бюджету 57 тис. грн. для виготовлення електронної карти усіх своїх мереж і світлових точок, що дозволить в подальшому запровадити системи автоматичного управління зовнішнім освітленням. Водночас тривають роботи з реконструкції світлофорних об'єктів. Торік на ці роботи було виділено 1,2 млн. грн., що дозволило оновити 5 світлофорних об'єктів, у жовтні цього року також виділено 1,2 млн. грн. на реконструкцію 7 світлофорних об'єктів на вул. Руській, Січових Стрільців, Перемоги, В. Александрі, Київській. Загалом у Чернівцях є 148 регульованих та 144 нерегульованих пішохідних переходи.

У 2016 році розпочато роботу з додаткової підсвітки пішохідних переходів в м.Чернівцях. На виконано роботи із встановлення опор і світодіодних ліхтарів для додаткової підствітки 5 пішохідних переходів, а також на 17 пішохідних переходах встановлено спеціальні підвісні ліхтарі, які підсвічують проїжджу частину та інформують водіїв про наближення до пішохідного переходу. Ще необхідно освітити 274 переходи, в тому числі , в першу чергу, 198 переходів, які розміщені на магістральних вулицях з інтенсивним рухом транспорту, біля закладів освіти. Для додаткового освітлення переходів необхідно придбати обладнання на суму 4,5 млн. грн, а також передбачити кошти на встановлення додаткових опор, виконання робіт.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область ...
Наступна новина: Патріотичний фестиваль ...

КОМЕНТАРІ