Чернівці: Порядок призначення та виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) або інвалідності деяких категорій осіб удосконалено

Чернівці: Порядок призначення та виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) або інвалідності деяких категорій осіб удосконалено

25.11.17 10:32 0 528
Постановою Кабінету Міністрів України «Про удосканалення механізму призначення та виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності деяких категорій осіб відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантій їх соціального захисту» від 8 листопада 2017р. внесено зміни до Порядку призначення та виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) або інвалідності деяких категорій осіб відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантій їх соціального захисту» від 29 квітня 2016 р. №336.

Зокрема, збільшено розмір одноразової грошової допомоги членам сімей загиблих, (пропавших безвісти), померлих військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, поліцейських, управління державної охорони, Держспецзв'язку ДСНС, інших утворених відповідно до законів військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, а саме:

– 750 прожиткових мінімумів, встановлених законодавством для працездатних осіб на 1 січня календарного року, в якому загинули (померли) вищезазначена категорія осіб, рівними частинами.

Збільшено розмір одноразової грошової допомоги в разі встановлення інвалідності внаслідок поранення, каліцтва, контузії, одержаних під час забезпечення проведення антитерористичної операції, перебуваючи безпосередньо в районах АТО у період її проведення, залежно від встановленої групи інвалідності, а саме:

– 400 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб – інвалідам І групи;

– 300 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб – інвалідам ІІ групи;

– 250 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб – інвалідам ІІІ групи;

В разі, якщо протягом двох років особам, зазначеним в абзацах другому- п'ятому п.2 Порядку після первинного встановлення інвалідності при повторному огляді встановлено вищу групу інвалідності згідно з рішенням медико-соціальної експертної комісії одноразова грошова допомога підлягає перерахунку у збільшеному розмірі з врахуванням раніше виплаченої суми.

Для отримання одноразової грошової допомоги члени сім'ї подають до структурного підрозділу органу соціального захисту населення заяву про перерахування коштів для виплати одноразової грошової допомоги із зазначенням рахунку відкритому в банківській установі. За малолітніх чи неповнолітніх дітей заяву подає інший з їх батьків, опікун, піклувальник або інший законний представник.

До заяви додаються наступні документи:

– копії паспортів повнолітніх осіб;

– копії свідоцтва про смерть одержувача одноразової допомоги;

– копії рішень про призначення одноразової грошової допомоги, завірені в установленому порядку;

– посвідчення члена сім'ї померлого (загиблого) ветерана війни.

Сума одноразової грошової допомоги, яка належала особі,

зазначеній в абзацах другому-п'ятому пункту 2 Порядку, і залишилась не одержаною в зв'язку з її смертю, виплачується органом соціального захисту населення за місцем реєстрації проживання або перебування померлого одержувача одноразової грошової допомоги дружині (чоловіку), дітям, а в разі їх відсутності – батькам померлого. Якщо у померлого одержувача одноразової грошової допомоги відсутні дружина (чоловік), діти, батьки, сума не одержаної грошової допомоги входить до складу спадщини.

Для отримання одноразової грошової допомоги дружина (чоловік), діти, батьки подають до органу соціального захисту населення заяву, до якої додаються копії:

– паспортів повнолітніх осіб;

– свідоцтва про смерть одержувача одноразової грошової допомоги;

– свідоцтва про шлюб – для виплати допомоги дружині (чоловіку);

– свідоцтва про народження дитини – для виплати допомоги дитині;

– свідоцтва про народження померлого одержувача одноразової грошової допомоги – для виплати допомоги батькам.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ