У Житомирі учасники АТО обговорили питання соціального захисту військових

У Житомирі учасники АТО обговорили питання соціального захисту військових

25.11.17 14:47 0 534
Удосконалення законодавства щодо надання соціальних пільг військовим, можливість виплати грошової компенсації з державного бюджету замість земельних ділянок обговорили громадські організації учасників АТО Житомирської області.

Круглий стіл відбувся 23 листопада, у приміщенні Житомирської ОДА.

За словами керівника Центру безоплатної юридичної допомоги для учасників АТО Люсії Коберник – Сачине, законодавство у сфері соціального захисту військових не є досконалим. І разом з бійцями сформували найбільш гострі питання для обговорення.

Серед них – виділення земельних ділянок, можливість отримання грошової компенсації за землю, соціальний захист військовослужбовців.

Громадські організації зійшлись на думці, що потрібно забезпечити безумовну реалізацію усім учасникам АТО наданого їм державою права на отримання житлових приміщень.

Як варіант – військові можуть отримувати адекватну грошову виплату замість земельних ділянок під забудову. Але для цього потрібно вносити зміни у законодавчі акти на рівні Верховної Ради та Кабінету Міністрів.

Тому громадськість ініціює внесення відповідного питання щодо звернення депутатів обласної ради до ВРУ та КМУ стосовно грошової компенсації замість виділення земельних ділянок на чергову сесію.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Понад 21 млн грн ...

КОМЕНТАРІ