КНР: Битви за безпілотний ринок

КНР: Битви за безпілотний ринок

25.11.17 18:54 0 1001

Як повідомляє інтформаційний портал https://warbook.club: успіх Сполучених Штатів в сегменті безпілотних авіаційних систем не залишив байдужим розробників з інших країн, які крім вирішення завдання оснащення власних збройних сил, звісно ж, вони мають бажання отримати доходи від зовнішніх поставок. Провідну роль тут відіграє Китай. На статичному майданчику дубайського авіа салону було показано 3 безпілотні літальні апарати відповідного класу: «Він Лун» 1 , «Він Лун» 2 і «Клауд Шедоу».

«Він Лун» I

Він представляє собою безпілотний літальний апарат із злітною масою близько 1100 кг. Безпілотник, оснащений турбогвинтовим двигуном, може підніматися на висоту до 6 км. max тривалість польоту - 20 годин, дальність дії по радіоканалу - 200,000 метрів. Безпілотник «Він Лун» 1 піднімає 0,2 т корисного навантаження, з них 50 % - на зовнішніх підвісках. Це може бути багатоканальна оптико-електронна система спостереження і радіолокаційна станція з синтезованою апертурою, а також різноманітні системи озброєння, включаючи плануючі авіабомби FT-7/130 та протитанкові керовані ракети AKD-10.

Роботи по проекту були розпочаті в 2005 році, а вже в 2007 був здійснений перший політ. Макет безпілотника вперше показали широкій публіці в 2008 році на авіаційній виставці в Чжухаї. Відомо, що «Він Лун» 1 використовуються НВАК, а в 2015 році вони навіть з'явилися на параді в Пекіні. Уряд КНР схвалив експорт цих систем. На даний момент крім ОАЕ, як відомо, здійснені поставки даного безпілотника в Єгипет, Нігерію, а також Узбекистан.

«Він Лун» 2

Цей більш важкий безпілотник був створений, як розвиток попередньої моделі. Він має максимальну злітну масу близько 4,2 т. За інформацією розробника, тривалість польоту безпілотника «Він Лун» 2 становить ті ж 20 годин, стеля - трохи більше 9 км. Відомо, що дрон забезпечений бортовою оптико-електронною системою розвідки і спостереження і РЛС із синтезованою апертурою. Також він здатний нести апаратуру радіоелектронної боротьби (РЕБ) і радіотехнічної розвідки (РТР), а також системи ретрансляції даних. Крім того, безпілотник вирішує ударні завдання - на 6 точках підвіски розміщується високоточна зброя загальною масою до 0,48 т, включаючи: до 12 бомб TL-10, FT-9/50 чи GB3 (бомб з лазерним головкою самонаведення), а також ракет класу «повітря-поверхня».

«Клауд Шедоу»

Третій з представлених китайських безпілотних літальних апаратів, «Клауд Шедоу», дещо легше апарату «Він Лун» 2 - його max злітна маса становить близько 3,2 т. На відміну від «птеродактилів» в якості силової установки він використовує турбореактивний двигун, що дозволяє йому досягати великих показників по швидкості польоту. Його max швидкість становить 620 км / ч, а крейсерська - 420 км / ч. Max тривалість польоту - 6 годин. Радіус дії безпілотника по радіоканалу - до 290,000 метрів. При цьому ефективна дальність польоту БЛА становить близько 2 тис. кілометрів.

БЛА «Клауд Шедоу» також може бути використаний в розвідувальній та розвідувально-ударній конфігураціях. Загальна маса корисного навантаження безпілотника досягає 400 кг. Під кожною консоллю крила розташовано по 3 точки підвіски різних засобів ураження, в якості яких в даний момент пропонуються різноманітні бомби, включаючи «Блю Ерроу» 7, «Блю Ерроу» 21, AG-300M і YJ-9Е, а також керовані ракети класу «повітря-поверхня».

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: "Presto Fiesta": ...
Наступна новина: Как разработать дизайн ...

КОМЕНТАРІ