Від початку року послугами центрів зайнятості Тернопільщини скористалися понад 900 осіб з обмеженою працездатністю

Від початку року послугами центрів зайнятості Тернопільщини скористалися понад 900 осіб з обмеженою працездатністю

26.11.17 11:38 0 742
У конференц-залі Будинку праці, що в м. Тернопіль відбувся семінар із соціальними партнерами на тему: «Надання соціальних послуг особам з інвалідністю», який організував напередодні Міжнародного дня інвалідів Тернопільський обласний центр зайнятості.

«У центрах зайнятості області таким особам сприяють у підборі підходящої роботи відповідно до їх професійних навичок, знань, рекомендацій медико-соціальної експертної комісії та індивідуальної програми реабілітації інваліда з урахуванням побажань людини; організовують професійну підготовку; надають профорієнтаційні послуги, залучають до посильної тимчасової зайнятості, —зазначив, відкриваючи семінар, директор обласного центру зайнятості Василь Олещук. — У всіх центрах зайнятості Тернопілля встановлено пандуси чи сигнальні кнопки виклику спеціалістів, обладнано інформаційні кутки для інвалідів. В інформаційних секторах для роботодавців розміщено резюме осіб з особливими потребами. Також, у 12 об'єднаних територіальних громадах облаштовано робочі місця для представників центрів зайнятості, які у визначені дні надають консультації жителям громад, у тому числі й особам з обмеженою працездатністю; організовуємо й виїзні консультаційні майданчики».

У період з січня по жовтень поточного року послугами центрів зайнятості Тернопілля скористалися 953 особи з обмеженою працездатністю.

Упродовж 10 місяців 2017-го роботодавці пропонували інвалідам 334 вакансії, а це на 1,5% більше у порівнянні із цим же періодом 2016 року. На 1 листопада 2017-го актуальними були 154 вільних робочих місця для інвалідів (у 2016 році - 117).

330 осіб сказаної категорії працевлаштовано за направленнями БЦЗ. Одному безробітному з інвалідністю виплачено одноразово допомогу по безробіттю для започаткування власної справи.

За сприяння служби зайнятості області 105 осіб з інвалідністю проходили професійне навчання, 54 - брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

«За 10 місяців 2017 року послугами центрів зайнятості Тернопільської області скористались 44 демобілізовані учасники АТО, які мають інвалідність. З них за направленнями базових центрів зайнятості працевлаштовано 4 особи, в тому числі 1 атовцеві виплачено допомогу по безробіттю для відкриття власної справи. На 1 листопада 2017-го 15 колишнім воїнам-інвалідам надаються послуги щодо сприяння у працевлаштуванні», — повідомив Василь Олещук.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ