25 листопада у Чернігові вшанують пам'ять жертв голодоморів

25 листопада у Чернігові вшанують пам'ять жертв голодоморів

26.11.17 08:38 0 601
25 листопада у День пам'яті жертв голодоморів вся країна вшанує пам'ять співвітчизників, чиє життя трагічно обірвалося у ті страшні роки.

У Чернігові Меморіальний захід з оголошенням загальноукраїнської хвилини мовчання на вшанування пам'яті жертв голодоморів пройде на майданчику біля П'ятницької церкви о 15.45.

Заупокійну літію за жертвами Голодомору відправить керуючий Чернігівською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

Голодомор 1932 – 1933 років - найтрагічніша сторінка в історії України й найжорстокіший злочин комуністичного тоталітарного режиму проти Українського народу.

Україна втратила чверть свого населення. Щохвилини вмирали 17 людей, щогодини – 1000, майже 25 тисяч – щодня. 11 тисяч сіл опустіли.

Через політику приховування радянською владою масштабу голоду відсутні достовірні статистичні дані. За різними дослідженнями загинули від 4 до 7 мільйонів жителів України, деякі історики називають 10-11 мільйонів жертв. Чверть з них – діти до 10 років.

У цей день українці запалюють свічки в пам'ять мільйонних невинних жертв тієї страшної трагедії та у скорботі схиляють голови перед ними за їх непрожите життя.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Геннадій Зубко: Значну ...

КОМЕНТАРІ