У Чернігові вперше проходить Регіональний Форум «Інвестиції & Децентралізація»

У Чернігові вперше проходить Регіональний Форум «Інвестиції & Децентралізація»

26.11.17 08:09 0 589
Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко 24 листопада, взяв участь у регіональному Форумі «Інвестиції & Децентралізація», який у Чернігові проходить вперше.

У Культурно-діловому центрі «Світогляд» зібралося близько 100 учасників, серед яких голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч, голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко. Також участь у заході беруть представники Програми U-LEAD, Міжнародного Трейд-клубу в Україні, Мінрегіону, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та іноземних Посольств.

Вітаючи учасників Форуму, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зупинився на проблемах демографічної ситуації та трудової міграції мешканців нашого міста. Він зазначив, що ці питання він піднімав цього тижня на виїзному засіданні, яке проводила Президент Конгресу місцевих регіональних влад у «Прем'єр-палаці» (м. Київ).

- Розвиток України зараз такий, що ми не можемо запропонувати заробітну плату, яка була б конкурентною по відношенню до заробітної плати, яку може отримати робітник, а тим більше спеціаліст високого ґатунку, у Польщі чи у інших більш розвинутих європейських державах. Це проблема. І хочу зазначити, що я роблю усе можливе для того, щоб її вирішувати.*/blockquote

*/blockquote

У місті запроваджена Програма підтримки народжуваності, в рамках якої ті, хто народжує одну дитину отримує 5 тис. грн, другу дитину – 10 тис. грн, третю – 20 тис. грн. Зрозуміло, що цих коштів недостатньо для того, щоб виростити дитину. У сукупності ця Програма для міста складає близько 25 млн грн. Поки що ми не можемо цю суму збільшити, враховуючи обсяги нашого бюджету.*/blockquote

*/blockquote

Президент України та Прем'єр-Міністр України збільшили співвідношення у розподілі державних фінансів на користь місцевих бюджетів. Це дійсно є стимулом для нас, щоб розвиватися як містам, так і об'єднаним територіальним громадам. Але далі уже крок за нами. */blockquote

*/blockquote

На ми повинні робити ці кроки, щоб залучати інвестора, як внутрішнього так і зовнішнього, створювати робочі місця, створювати привабливе життя для того, щоб молодь бачила майбутнє саме в Україні.*/blockquote

*/blockquote

І моє завдання як міського голови – побачити перші тенденції до зростання, - підкреслив Владислав Атрошенко.*/blockquote

*/blockquote

Міський голова також зазначив, що бюджет міста Чернігова, у порівнянні з 2014 роком, зріс у 2,3 рази. І зараз питання стоїть у тому, що міська влада повинна забезпечувати громаду та її завтрашній день, а також економічне зростання міста загалом.

Цього року за 6 місяців до Чернігова надійшло 3,2 млн доларів США іноземного капіталу, це невеликі кошти, вважає міський голова. За роки незалежності загальний обсяг іноземного капіталу на складає 25,2 млн доларів США.

У Чернігові основними донорами іноземних коштів є Польща (62% інвестицій) та Кіпр (18% інвестицій). За 9 місяців цього року освоєно капітальних інвестицій – 791 млн грн, що на 37,5 % більше у порівнянні з попереднім роком. Введено в експлуатацію житла загальною площею 52,5 тис. кв.м - на 73,5 % більше, ніж у минулому році. Крім того, у місті працює підприємство зі стовідсотковим іноземним капіталом – ТОВ «Ризький хліб», завершене будівництво сучасного виробничого комплексу компанії «ПЕТ Технолоджис Україна», відкрився мережевий готель «Рейкарц».

Міський голова також зазначив, що для тих, хто бажає розвивати свій бізнес у Чернігові, діють наступні преференції:

* пільги зі сплати земельного податку у розмірі 1/3 для земель промисловості, транспорту та будівництва;

* граничний розмір пайової участі замовників у розвитку інфраструктури міста для будівель промислового призначення – 0,01%;

* ставка єдиного податку для фізичних осіб-підприємців ІІ групи – 15 %;

* відшкодовується до 50,0 тис. грн. витрат підприємств-експортерів за участь у виставково-ярмаркових заходах за кордоном.

- Як міський голова я максимально намагаюся проводити по декілька зустрічей з представниками бізнесу. У місті ставка робиться на місцевий бізнес. Ми постійно радимося – що потрібно для того, щоб місцевий бізнес бачив майбутнє і сміливіше вкладав інвестиції, - сказав Владислав Атрошенко. Він побажав усім учасникам регіонального Форуму плідно попрацювати, а також віри у власні сили та майбутнє нашої країни.

Довідково. Регіональний Форум «Інвестиції & Децентралізація» проходить під гаслом «Інвестиційна спроможність громад — запорука успіху». Організатори заходу: Чернігівський відокремлений підрозділ установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» спільно з Чернігівською ОДА. Його учасники протягом дня ознайомляться із позитивним досвідом розвитку громад, говоритимуть про основні тенденції регіонального розвитку та здобутки децентралізаційних процесів, залучення інвестиційних ресурсів з різних джерел для реалізації проектів.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині в підпільних ...
Наступна новина: На Вінниччині судитимуть ...

КОМЕНТАРІ