Для чого потрібен гіроскутер і чи варто його купувати?

Для чого потрібен гіроскутер і чи варто його купувати?

26.11.17 00:52 0 2609

Останнім часом гіроскутерів стало все більше і більше. Ми все частіше бачимо звичайних перехожих і людей, які просто катаються на гіроскутері або кудись на них їздять. У багатьох відразу ж виникає ряд питань: "А навіщо він взагалі потрібен? Чому саме цей транспортний засіб став таким популярним останнім часом? Так для чого потрібен гіроскутер і чи варто за нього платити гроші?". Допоможе нам цьому розібратися співробітник інтернет-магазину http://giroskuter-spb-shop.ru, в якому безпосередньо купить гіроскутер в СПб.

Поява гіроскутера

Гіроскутер з'явився відносно недавно в 2013 році. Тоді дуже багато фірм почали одночасно випускати даний засіб пересування. І до сих пір не зрозуміло хто був першим винахідником цього дива техніки. Але як ви вже знаєте, гіроскутер це всього лише менший прототип всім вже відомого сігвеях (електричного засобу пересування в основі, якого стоїть система балансування з гіроскопічними датчиками).

Сігвеї мають вигляд робочої платформи з колесами по боках і рульовим стовпом. Деякі порівнюють сігвеї з колісницею, на яку вони дуже схожі. Але чому ж цей цікавий і досить популярний засіб пересування на заході, ще не став таким же популярним у нас? Вся справа в сильно великих габаритах. Сігвей занадто громіздкий і занадто великий для наших дорого і життя.

Так він значно потужніший і значно швидший ніж той же гіроскутер, але не на багато. Але при цьому він важить майже 60 кг, що робить його дуже важким. Ви уявіть, що робити з ним якщо ця махина розрядиться в дорозі? А заносити його на 5 поверх занадто важко, та й не всі сигвеї зможуть проїхати в звичайний дверний проріз. Є сігвеї, які мають занадто широкі колеса, через це сильно страждає мобільність цього засобу пересування.

Для чого потрібен міні-сигвей?

У сігвеях, є ряд плюсів. Перший плюс - це те що він досить потужний і може проїхати практично по будь-якій дорозі. Він може їздити в дощ, сніг і в сильний мороз. Емоції від катання просто приголомшливі, за рахунок високої посадки, є відчуття польоту і легкості. Як не дивно але на цьому плюси закінчуються, а тепер давайте подивимося на мінуси.

Перший мінус, як вже і було сказано - це величезна вага і розміри. Вже хоча б тому не варто купувати їх в нашій країні, у багатьох місцях з ним буде дуже незручно. Не скрізь можна проїхати на цьому засобі пересування. Не дивлячись на те що акумулятор досить потужний, але вистачає його не на весь день. Але найголовніший мінус - це сильно висока ціна, деякі моделі коштують як автомобіль.

У розробників гіроскутерів, стояло завдання зробити компактний і маленький Сіґвей, який буде доступний практично кожному. У них вийшло зменшити вагу практично в 5-6 разів. Так він почав важити в середньому близько 10 кг. Тому його легко носити в руках, можна з легкістю взяти собою на роботу або навчання і там же зарядити. Вони зробили його досить маленьким, але при цьому швидкість і потужність не сильно постраждали.

Навіщо потрібен гіроскутер?

Через те, що сам гіроскутер важить значно менше, то і електродвигуни з акумулятором стоять значно меншої потужності. Так само і інших матеріалів, витрачено значно менше, тому ціна досить низька. У середньому гіроскутер коштує приблизно 16000-18000 рублів. Якщо порівнювати з тими же сігвеями, ціни яких доходять до 150,000 рублів і навіть дорожче.

Плюси Гіроскутера

Гіроскутер має вигляд, двох коліс і дошки або робочої платформи, на яку якраз і стає водій. Простота в формі дає велику перевагу в плані мобільності і компактності. Як ви напевно помітили, що на гіроскутері немає рульового стовпа або ручки як на сігвеї. Все управління, падає як раз на систему балансування гіроскопічних датчиків.

За рахунок нахилу половини дна платформи, в одну або іншу сторону, електродвигуни, яких є два, починають рухатися з різною швидкістю і через це здійснюється повороти. Це досить зручно, коли ти вже навчився тримати баланс на цьому засобі пересування. Через це сильно зростає маневреність, яка набагато вища ніж у того ж сігвеях.

Також через відсутність ручки, сильно падає вага і зростає мобільність і компактність. Ви можете носити його в спеціальній сумці, яка йде в комплекті з покупкою. Також з'явилися дуже маленькі дитячі гіроскутери, які мають розмір коліс 4.5 дюйма. Є величезний вибір серед багатьох класів гіроскутерів (6.5, 8 і 10 дюймів), тому кожен може знайти собі гіроборд до душі. Ними можуть користуватися абсолютно всі, від малих дітей до дорослих.

А навіщо потрібен гіроскутер?

  • По-перше, багато хто отримує від катання на гіроскутері, велику кількість позитивних емоцій;
  • По-друге, при постійному катанні, тренуються м'язи ніг, так як ви постійно перебуваєте в стоячому положенні, а утримання балансу тренують вестибулярний апарат.

Гіроскутер працює тільки на електриці від акумуляторної батареї, тому він не має ніяких шкідливих вихлопів і газів в атмосферу. Гіроскутер - це екологічно чистий засіб пересування. Вам не потрібно купувати бензин, вам не потрібно міняти свічки, вам не потрібно проходити тех. огляд, потрібно всього лише увіткнути в розетку і зарядити цього звіра.

Навіщо потрібен міні-сигвей?

Він займає мало місця будинку, його легко поставити в кут кімнати. Гіроскутер коштує досить дешево, так що ви з легкістю можете купити його. Плюс гіроскутер має цікавий дизайн і на додаток, на багато моделей ставлять Bluetooth систему і колонки, тому ви можете кататися з музикою.

Гіроскутер багато хто використовує як повноцінний засіб пересування. Якщо ви живете не в великому місті, то він ідеально вам підійде для того, що б з вітерцем дістатися на роботу, навчання або поїхати в гості до друзів.

Висновки

Купувати чи гіроскутер? Кожен сам вирішує купувати чи ні це цікаве засіб пересування. Але то що у нього більше плюсів ніж мінусів - це факт. Його можна використовувати для різних цілей. Варто гіроскутер дуже дешево, якщо порівнювати його з іншими гіробордамі, наприклад моноколесо, міні-сигвей або той же Сіґвей.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: «Майстер на годину»: ...
Наступна новина: Як позбутися від запаху ...

КОМЕНТАРІ