Жителі області з порушенням зору побували на екскурсіях Житомирщиною у рамках гранту від ОДА

Жителі області з порушенням зору побували на екскурсіях Житомирщиною у рамках гранту від ОДА

28.11.17 09:10 0 536
Жителі області з порушенням зору побували на спеціальних екскурсіях з підготовленими гідами у с. Городське та місті Бердичеві.

Екскурсії відбулися 11 та 25 листопада у рамках грантового проекту від ОДА «Відкриваємо світ для себе», який реалізовує обласна громадська організація «Житомирська обласна спілка інвалідів культури та мистецтва».

— «Для незрячих людей це була дійсно унікальна можливість познайомитися з історією Житомирщини, адже проводили екскурсії гіди, які пройшли спеціальне навчання з аудіодискрипції. Адже екскурсії для таких людей особливі, вони потребують більше зусиль – потрібно словами детально окреслити те, що звичайні люди можуть просто побачити очима. Але у гідів все вдалося, учасники залишилися дуже задоволені», – розповідає керівник проекту Валентина Позняк.

У Бердичеві екскурсанти відвідали монастир Босих Кармелітів, поспілкувалися з отцем Рафаїлом, почули органну музику, потім побували у костелі св. Варвари, де вінчався Оноре де Бальзак, у музеях історії міста Бердичева, єврейської культури та Дж. Конрада. Крім того, по дорозі до міста гід розповідав учасникам екскурсії про німецьке кладовище, ставку Гітлера та інші історичні місця.

Ще одна група людей з порушеннями зору відвідала с. Городське Коростишівського району. Там вони побували у монастирі, навчально-мистецькому центрі «Дивосвіт трипілля» та культурно-мистецькому центрі «Поліська хата».

Загальна сума реалізації проекту – 20500 грн, з них 16 тис. грн – грантові кошти від Житомирської ОДА.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ